ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 16 Μαΐου 2021 - 2:19:12π.μ.

banner468x60

21
Ιουνίου

Προκαλεί και πάλι ο Αυστριακός ΥΠΕΣ: "Ακατανόητο να μην μπορούν να επαναπροωθηθούν πρόσφυγες στην Ελλάδα"

Προκαλεί και πάλι ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών χαρακτηρίζοντας ακατανόητο το γεγονός ότι είναι δυνατόν να επαναπροωθούνται πρόσφυγες στην Τουρκία αλλά όχι στην Ελλάδα και την Ουγγαρία.

Όπως τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σομπότκα η ισχύουσα διάταξη του Δουβλίνου πρέπει να τηρείται από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Η Ελλάδα πρέπει να γίνει πάλι, το ταχύτερο δυνατό, ισοδύναμο μέλος της "οικογένειας του Δουβλίνου", πρόσθεσε ο προερχόμενος από το συγκυβερνών - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα Σομπότκα, ο οποίος πρόσφατα διαδέχθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών τη γνωστή για τις επανειλημμένες φραστικές επιθέσεις της εναντίον της Ελλάδας, πρώην επικεφαλής του, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.

 

Στις συνομιλίες του με τον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών επισήμανε πως για να μπορεί κανείς να αντεπεξέλθει με τις επίκαιρες προκλήσεις, όπως τη μεταναστευτική πίεση, τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία, χρειάζονται λειτουργικές ευρωπαϊκές λύσεις, με ενίσχυση της συνοχής και της αλληλεγγύης στην ΕΕ.

 

Όπως είπε, με τον Φρανς Τίμερμανς συζητήθηκε και το θέμα της συνοριακής διαχείρισης, όπου θα πρέπει να υπάρξει επιστροφή σε ένα σύστημα Σένγκεν που να λειτουργεί, και προς τούτο απαιτούνται ασφαλή εξωτερικά σύνορα στην ΕΕ που καθιστούν αναγκαία μία ισχυρή ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή. Για αυτό μπορεί να αποτελέσει μοντέλο η πολιτικο-στρατιωτική συνεργασία στην περιοχή των συνόρων στην Αυστρία, τόνισε.

 

Κατά την άποψη του Σομπότκα, το σύστημα Σένγκεν πρέπει να ενισχυθεί γρήγορα και αποτελεσματικά, καθώς, όπως σημείωσε ο ίδιος, «ο χώρος Σένγκεν είναι ένα σύμβολο για μία ενιαία Ευρώπη, για ασφάλεια και για ευημερία».

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 172 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα