ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021 - 1:12:08π.μ.

banner468x60

31
Ιανουαρίου

Πρόσφυγες ως πληροφοριοδότες χρησιμοποιούσαν οι γερμανικες μυστικες υπηρεσίες

Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND

χρησιμοποιούσε επί 13 χρόνια πρόσφυγες ως πληροφοριοδότες, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Speigel.


Μεταξύ του 2000 και του 2013 αυτού του τύπου η «συνεργασία» θεωρείτο «υποχρεωτικής μορφής», καθώς οι πρόσφυγες ενδεχομένως να έβλεπαν τις αιτήσεις τους για χορήγηση ασύλου να απορρίπτονται, στην περίπτωση που δε δέχονταν να συλλέξουν και να κοινοποιούν πληροφορίες στην γερμανική υπηρεσία, αναφέρει το περιοδικό, που επικαλείται έκθεση που παρουσιάστηκε στο γερμανικό κοινοβούλιο, έπειτα από επίσημο αίτημα του κόμματος Die Linke.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια της 13χρονης περιόδου, η BND πήρε καταθέσεις από συνολικά 850 αιτούντες άσυλο προς αναζήτηση πληροφοριών. Η συγκεκριμένη υπηρεσία σταμάτησε να λειτουργεί το 2014, αλλά η πρακτική συνεχίστηκε σε εθελοντική βάση.


«Όταν οι υπηρεσίες μυστικών πληροφοριών συνεχίζουν να ασκούν πίεση στους πρόσφυγες δεν είναι μόνο ηθικά εσφαλμένο. Η αξιοπιστία των πληροφοριών που συνελέγησαν με αυτή την μέθοδο θα πρέπει να τεθούν υπό αμφισβήτηση», δήλωσε η Μαρτίνα Ρένερ, μέλος του Die Linke.

 

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 154 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα