ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 - 2:29:44π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
19
Νοεμβρίου

Ρέντσι: Ζητεί από την Ε.Ε. αντίστοιχη μεταχείριση με τη Γαλλία στις δαπάνες για την ασφάλεια

Εφόσον οι γαλλικές δαπάνες για την αύξηση της ασφάλειας τύχουν ειδικής μεταχείρισης

βάσει των κανόνων της Ε.Ε. για τα ελλείμματα των κρατών μελών της Ευρωζώνης, το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για την Ιταλία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι την Τετάρτη, σχολιάζοντας τη σχετική αναφορά του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ.

 

Ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε σημειώσει νωρίτερα ότι η αύξηση του προϋπολογισμού της Γαλλίας για να ενισχυθεί η ασφάλεια, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι την Παρασκευή, πρέπει να εξαιρεθεί από τις συνηθισμένες δημόσιες δαπάνες με βάση το Σύμφωνο Σταθερότητας.

 

«Είναι σαφές πως ό,τι ισχύει για τη Γαλλία ισχύει επίσης και για την Ιταλία», είπε ο κ. Ρέντσι κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε.

 

Πριν από έναν χρόνο η Ρώμη είχε υποστηρίξει ότι ορισμένες αμυντικές δαπάνες πρέπει να εξαιρούνται από τους κανόνες που θεσπίστηκαν με το Σύμφωνο Σταθερότητας εξαιτίας των αυξημένων κινδύνων για την ασφάλεια των χωρών - μελών του ενιαίου νομίσματος αλλά η πρόταση εκείνη είχε απορριφθεί από τους εταίρους της Ιταλίας, υπενθύμισε ο κ. Ρέντσι. Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος που πλέον η στάση της Ε.Ε. μοιάζει να μεταβάλλεται.

 

Η Κομισιόν ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα πως η Ιταλία είναι ανάμεσα στα τέσσερα κράτη μέλη της Ευρωζώνης τα οποία, βάσει των σχεδίων των προϋπολογισμών τους για το 2016, κινδυνεύουν να παραβιάσουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τα ελλείμματα. Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης Ρέντσι επιβραδύνει τον ρυθμό της συμφωνημένης δημοσιονομικής προσαρμογής. Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας (133% του ΑΕΠ) είναι το δεύτερο υψηλότερο στην ευρωζώνη, υπολειπόμενο μόνο αυτού της Ελλάδας.

 

Το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από το ιταλικό κοινοβούλιο στα τέλη του τρέχοντος έτους, αυξάνει τις δαπάνες για τα «αντιτρομοκρατικά» μέτρα κατά 70 εκατομμύρια ευρώ το 2016.

 

Κυβερνητικά στελέχη έχουν δηλώσει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δαπάνες αυτές να αυξηθούν κατά 120 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον. Ο κ. Ρέντσι υπογράμμισε ότι η αύξηση του ποσού που θα διατεθεί για την ασφάλεια της Ιταλίας μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη, προσθέτοντας ότι συζήτησε για το ζήτημα αυτό με τους ηγέτες των κομμάτων.

 

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 192 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα