ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 12:20:37μ.μ.
03
Νοεμβρίου

Σ. Κέλερ: «Χωρίς τη βοήθεια των ευρωπαίων η Ελλάδα δεν μπορεί να χειριστεί το μεγάλο πρόβλημα του προσφυγικού»

Την ανάγκη να δείξουν οι εταίροι περισσότερη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα τόσο στα ζητήματα των προσφύγων όσο και στα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνει η αντιπρόεδρος των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Σκα Κέλερ, η οποία πραγματοποιεί  επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα συνοδευόμενη από την γενική γραμματέα της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων στην ευρωβουλή, Βούλα Τσέτση.

H Σκα Κέλερ, η οποία για το προσφυγικό έχει οριστεί εισηγήτρια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επισημαίνει πως οι εταίροι της Ελλάδας, «παρά το γεγονός ότι έχουν αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την παροχή βοήθειας, υποδεχόμενοι πρόσφυγες αλλά και στέλνοντας εμπειρογνώμονες, δεν έχουν προς το παρόν ανταποκριθεί θετικά».


H Σκα Κέλερ αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ακόμα ελλείψεις σε σχέση με το χειρισμό του προσφυγικού από τις ελληνικές αρχές, τονίζοντας ωστόσο ότι χωρίς τη βοήθεια των ευρωπαίων η Ελλάδα δεν μπορεί να χειριστεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα.



Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της οικονομίας η Σκα Κέλερ επισημαίνει πως «τώρα είναι η στιγμή» να δείξουν οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη την αλληλεγγύη τους. Επισημαίνει, δε, πως οι αντιρρήσεις που υπάρχουν από την πλευρά της Γερμανίας κάθε άλλο παρά λειτουργούν θετικά. Τονίζει, επίσης, την ανάγκη σεβασμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων, επισημαίνοντας ότι πρέπει να είναι μία βασική παράμετρος στις διαβουλεύσεις των ελληνικών αρχών με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 295 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα