ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 - 12:48:00μ.μ.
07
Νοεμβρίου

Σύνοδος για κλιματική αλλαγή: O Μακρόν καλεί ΗΠΑ και Κίνα να καταβάλουν το «μερίδιό» τους στις φτωχές χώρες

«Οι Ευρωπαίοι πληρώνουν, αλλά είμαστε οι μόνοι που πληρώνουμε»

Δεκάδες αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένου του Μακρόν συγκεντρώθηκαν στο θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου στην Ερυθρά Θάλασσα για τη σύνοδο κορυφής COP27 του ΟΗΕ, η οποία ξεκίνησε την Κυριακή. Επί τάπητος, στη συνάντηση τέθηκε το μείζον θέμα της κλιματικής αλλαγής.

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε σήμερα στο περιθώριο της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα, τη βούλησή του να «ασκηθεί πίεση» στις «πλούσιες μη ευρωπαϊκές χώρες» και κυρίως στις ΗΠΑ να καταβάλουν το «μερίδιό» τους για να βοηθηθούν οι φτωχές χώρες να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή.«Οι Ευρωπαίοι είναι οι μόνοι που πληρώνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος Πρόεδρος.

 

«Θα πρέπει να κάνουμε τις ΗΠΑ και την Κίνα να τηρήσουν όντως το ραντεβού», όσον αφορά τη μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την οικονομική αλληλεγγύη, σημείωσε ο Γάλλος ηγέτης σε ανταλλαγή απόψεων που είχε στο Σαρμ ελ Σέιχ, όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής του ΟΗΕ, με νεαρούς Αφρικανούς και Γάλλους ακτιβιστές για το κλίμα. Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, η Γαλλία και η Ευρώπη βρίσκονται σε καλό δρόμο όσον αφορά την μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν την κλιματική αλλαγή. Ωστόσο θα πρέπει οι μεγάλες αναδυόμενες χώρες «να ξεφύγουν πολύ γρήγορα από τον άνθρακα», σημείωσε.

 

Εξάλλου, καθώς η συζήτηση του θέματος της χορήγησης οικονομικής βοήθειας στις χώρες που είναι οι πιο ευάλωτες στις κλιματικές αλλαγές κερδίζει έδαφος στην COP27, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι «οι Ευρωπαίοι πληρώνουν», αλλά «είμαστε οι μόνοι που πληρώνουμε».

 

Θα πρέπει επομένως “να ασκήσουμε πίεση στις πλούσιες μη ευρωπαϊκές χώρες, να τους πούμε ‘οφείλετε να πληρώσετε το μερίδιό σας’ “, υπογράμμισε.ε

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 23 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα