ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:04:05π.μ.
02
Μαΐου

Σκληραίνει την στάση της η Ρωσία – «Κλείνει το παράθυρο για συμφωνία για τα σιτηρά»

«Οι επαφές συνεχίζονται, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα» ανέφερε ο Ντιμίτρι Πεσκόφ

Σκληραίνει την στάση του το Κρεμλίνο απέναντι στη Δύση καθώς ανακοίνωσε πως κλείνει το παράθυρο της παράτασης της συμφωνίας για τα σιτηρά.

 

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα αναφέρει ότι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την συμφωνία στις 18 Μαΐου εάν οι απαιτήσεις της να χαλαρώσουν οι περιορισμοί στις δικές της εξαγωγές αγροτικών προϊόντων δεν ικανοποιηθούν.

 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι το μέρος της συμφωνίας που αφορά τα συμφέροντα της Ρωσίας δεν εφαρμόσθηκε, αλλά ο διάλογος συνεχίζεται.

 

«Η θέση της Ρωσίας είναι πολύ γνωστή, και είναι ότι η συμφωνία παρατάθηκε για δύο μήνες» δήλωσε ο Πεσκόφ. «Οι όροι της συμφωνίας που αφορούν τον αγροτικό τομέα της Ρωσίας δεν τηρούνται».

 

Ο Πεσκόφ είπε επίσης ότι δεν είναι σε θέση να πει σε ποιο σχήμα, χρόνο και τοποθεσία θα συνεχισθούν οι συνομιλίες, μετά τις δηλώσεις μια ουκρανικής πηγής στο πρακτορείο Reuters ότι τα μέρη της συμφωνίας θα συναντηθούν την Τετάρτη, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

«Οι επαφές συνεχίζονται, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα» είπε.

 

Η Ρωσία, μεταξύ άλλων αιτημάτων που έχει θέσει, είπε ότι επιθυμεί την επανασύνδεση της κρατικής αγροτικής τράπεζας Rosselkhozbank με το διεθνές σύστημα χρηματοοικονομικών μηνυμάτων SWIFT και την επανεκκίνηση του αγωγού αμμωνίας “Τολιάτι-Οδησσός”.

 

Η Δύση λέει ότι οι κυρώσεις της δεν στοχεύουν τον αγροτικό τομέα της Ρωσίας, αλλά η Μόσχα ισχυρίζεται ότι οι εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων της έχουν πληγεί από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στις τράπεζες της όπως και από κυρώσεις στην αλυσίδα τροφοδοσίας και τον ασφαλιστικό τομέα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 29 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα