ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 - 4:45:33μ.μ.

banner468x60

19
Ιανουαρίου

Στάινμαϊερ: Η λύση δεν είναι το σφράγισμα των συνόρων

Το σφράγισμα των συνόρων δεν θα επιλύσει την προσφυγική κρίση της Ευρώπης, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ.

«Η λύση δεν συνίσταται στο κλείσιμο των συνόρων», είπε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δήλωση του γερμανού υπουργού Μεταφορών, σύμφωνα με την οποία η Γερμανία πρέπει να προετοιμασθεί για κλείσιμο των συνόρων της.

 

Ο Στάινμαγιερ πρόσθεσε επίσης ότι είναι σημαντικό να αντιμετωπισθεί η σύρραξη στη Συρία, καθώς και η συνεργασία με τις γειτονικές χώρες της Συρίας για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, μαζί με τη σύσταση hot spot στην Ελλάδα και την Ιταλία για τη διαχείριση όσων εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ότι το Ιράν αποτελεί παράγοντα-κλειδί για τη σταθεροποίηση της περιοχής και πρόσθεσε ότι οι εντάσεις ανάμεσα στο Ιράν και τη Σαουδική Αραβία δεν θα εξαφανισθούν σύντομα, αλλά είναι δυνατόν να προωθηθεί η οικοδόμηση εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο ανταγωνιστικές, για την επέκταση της επιρροής τους στην περιοχή, περιφερειακές δυνάμεις.

 

«Σε ένα πρώτο βήμα, πολλά μπορούν να επιτευχθούν εάν και οι δύο πλευρές θέσουν υπό έλεγχο τη σημερινή κατάσταση και μιλήσουν η μία στην άλλη», είπε.

 

Αναφερόμενος στην ανατολική Ευρώπη, εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα αποσυρθεί στη δική της πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Ελπίζω ότι δεν θα φθάσουμε σε μία κατάσταση όπου η ανατολική Ευρώπη θα κλειστεί σε ένα επιμέρους τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε.

 

Η γερμανική κυβέρνηση θα ήθελε να συζητήσει με τη Βαρσοβία τις ανησυχίες της για την πολιτική της νέας πολωνικής κυβέρνησης. «Ίσως δεν υπάρχει τόσο ευαίσθητη σχέση γειτονίας όσο αυτή που έχουμε με την Πολωνία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνομιλήσουμε για πράγματα που μας ανησυχούν, αλλά μπορεί αυτό να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο μιλούμε γιά αυτά», είπε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 200 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα