ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 7:14:50π.μ.
11
Αυγούστου

Τσεχία: Η Γερουσία εγκρίνει τα πρωτόκολλα εισδοχής Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Ένας βουλευτής απείχε κατά λάθος

 

H Γερουσία της Τσεχίας ενέκρινε χθες Τετάρτη, σχεδόν ομόφωνα, τη διεύρυνση του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού. Και οι 66 γερουσιαστές που συμμετείχαν στη διαδικασία ενέκριναν την εισδοχή της Σουηδίας στο NATO, ενώ 64 από 65 ενέκριναν την εισδοχή της Φινλανδίας. Ένας γερουσιαστής απείχε, αλλά διαβεβαίωσε αργότερα το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ČTK ότι το έκανε κατά λάθος.

 

Μένει, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα πρωτόκολλα εισδοχής των δύο σκανδιναβικών χωρών να εγκριθούν και από την τσεχική κάτω Βουλή, κάτι που θεωρείται απλά τυπική διαδικασία. Το τελευταίο βήμα είναι να υπογράψει την επικύρωση ο πρόεδρος Μίλος Ζέμαν.

 

Η Τσεχία οδεύει να γίνει το 24ο κράτος μέλος του NATO που θα εγκρίνει τη διεύρυνση.

 

Απαιτείται επικύρωση των πρωτοκόλλων και από τα 30 κράτη μέλη της στρατιωτικής συμμαχίας.

 

Το σημαντικότερο εμπόδιο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι η Τουρκία: η Άγκυρα προσάπτει πρωτίστως στη Στοκχόλμη, αλλά και στο Ελσίνκι, πως προστατεύουν μέλη του αυτονομιστικού ένοπλου κουρδικού κινήματος Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και άλλων οργανώσεων που χαρακτηρίζει τρομοκρατικές.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 27 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα