Εκτύπωση αυτής της σελίδας
19
Σεπτεμβρίου

Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιατί το φέρετρό της μεταφέρθηκε στο Ουέστμινστερ Χολ ακριβώς στις 2:22 μ.μ

Οι τρεις επικρατέστερες θεωρίες

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2022, στις 2:22 μ.μ., 10 φρουροί πρώην και νυν μέλη του στρατού, μετέφεραν τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, σύμφωνα με τον Independent και τους New York Times.

 

Στη συνέχεια, τοποθέτησαν το φέρετρο -το οποίο ήταν ντυμένο με τη βασιλική σημαία με το διαμαντένιο αυτοκρατορικό στέμμα στην κορυφή του- σε μια άμαξα που οδηγούσε άλογο για την 38λεπτη πομπή προς το Ουέστμινστερ Χολ, όπου η σορός της βασίλισσας τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι το πρωί της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου.


Με όλη τη μεγαλοπρέπεια και το τελετουργικό που περιβάλλει ένα τέτοιο, πρωτοφανές για το σύγχρονο κόσμο, γεγονός, πολλοί άνθρωποι αναρωτήθηκαν ποια -αν υπάρχει- σημασία μπορεί να συνδέεται με την πολύ συγκεκριμένη ώρα κατά την οποία το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ απομακρύνθηκε για τελευταία φορά από την επίσημη κατοικία της στο Λονδίνο.

 

Πολλές θεωρίες έχουν επικεντρωθεί σε βιβλικά θέματα, ή εικάζουν ότι έχει να κάνει με την απόδοση τιμής σε έναν άλλο μονάρχη που πέθανε το 1952, σύμφωνα με το inews.

 

Ποια είναι η σημασία της ώρας μεταφοράς του φέρετρου της βασίλισσας Ελισάβετ

 

Μια θεωρία σχετικά με το γιατί επιλέχθηκε η ακριβής ώρα 2:22 μ.μ. για την απομάκρυνση του φέρετρου της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έχει να κάνει με τη βιβλική σημασία του αριθμού 222, ο οποίος για πολλούς χριστιανούς συμβολίζει την αγάπη και την ενότητα, σύμφωνα με την Daily Mail. Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν αφοσιωμένη πιστή και επίσημη επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας, αναφέρει το grunge.com.

 

Μια άλλη θεωρία είναι ότι ο χρόνος επιλέχθηκε προς τιμήν του πατέρα της βασίλισσας, Γεωργίου ΣΤ’, σύμφωνα με το inews. Μετά το θάνατό του το 1952, η καμπάνα της Σεβαστουπόλεως στο Κάστρο του Ουίνδσορ χτύπησε 56 φορές για κάθε έτος της ζωής του βασιλιά, καταλήγοντας ακριβώς στις 2:22 μ.μ.

 

Ενώ, μια τρίτη θεωρία υποστηρίζει ότι ο χρόνος θα μπορούσε να συνδέεται με το πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας που γιορτάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, στις 22/2. Η απλούστερη, ωστόσο, απάντηση μπορεί να είναι αυτή του Ντίκι Άρμπιτερ. «Απλώς για να φτάσει στο Westminster Hall στις 3 μ.μ. ακριβώς», δήλωσε ο πρώην εκπρόσωπος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στους New York Times.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 25 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)