Εκτύπωση αυτής της σελίδας
10
Νοεμβρίου

Βρετανία: Επέβαλε τις αυστηρότερες κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ποτέ στη Ρωσία

Στο «στόχαστρο» γνωστοί επιχειρηματίες, εταιρίες και προβεβλημένοι πολιτικοί

 

Aπό τη στιγμή που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στα εδάφη της Ουκρανίας, οι Ρώσοι ολιγάρχες έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα εξαιτίας των κυρώσεων που τους έχουν επιβληθεί. Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει «παγώσει» περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας 18 δισ. λιρών (20,5 δισ. δολαρίων) που ανήκουν σε Ρώσους ολιγάρχες, άλλους ιδιώτες και οντότητες σε βάρος των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις λόγω της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία. Η Ρωσία ξεπέρασε τη Λιβύη και το Ιράν και έγινε η χώρα στην οποία έχουν επιβληθεί οι περισσότερες κυρώσεις από τη Βρετανία, σύμφωνα με την υπηρεσία Εφαρμογής Οικονομικών Κυρώσεων, που ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών.

 

«Επιβάλαμε τις αυστηρότερες κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ποτέ στη Ρωσία και αυτό παραλύει την πολεμική τους μηχανή», δήλωσε ο Άντριου Γκρίφιθ, υφυπουργός στο υπουργείο Οικονομικών. «Το μήνυμά μας είναι σαφές: δεν θα επιτρέψουμε στον Πούτιν να πετύχει σε αυτόν τον βίαιο πόλεμο».

 

Η Βρετανία έχει ως τώρα επιβάλει κυρώσεις σε πάνω από 1.200 ιδιώτες και πάνω από 120 οντότητες στη Ρωσία, στοχοποιώντας μεταξύ άλλων γνωστούς επιχειρηματίες, εταιρίες και προβεβλημένους πολιτικούς. Η κυβέρνηση άρχισε να εφαρμόζει ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, να δεσμεύει περιουσιακά στοιχεία και να επιβάλει άλλες κυρώσεις στις 24 Φεβρουαρίου, την ημέρα που η Μόσχα έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 22 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)