ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 3:30:13π.μ.
13
Αυγούστου

Βρετανία: Συναγερμός στο Πλίμουθ λόγω ένοπλης επίθεσης- «Πολλαπλοί» νεκροί

Έκκληση των αρχών προς τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους λόγω «περιστατικού» στο Πλίμουθ.

Κωσταντίνος Μαυραγάνης

 

Οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να μείνουν μέσα και να ακολουθούν τις συστάσεις της αστυνομίας, καθώς είναι σε εξέλιξη από πλευράς τους επιχείρηση λόγω «σοβαρού περιστατικού» στο Πλίμουθ. Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχει «αριθμός νεκρών» και άλλες «απώλειες», που λάμβαναν ιατρική φροντίδα- ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε, η κατάσταση είχε τεθεί υπό έλεγχο.

 

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ένας ένοπλος σκότωσε πέντε άτομα πριν πέσει ο ίδιος νεκρός από πυρά- ενδεχομένως αφού έστρεψε ο ίδιος το όπλο του προς τον εαυτό του. Επίσης, φαίνεται να υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Μεταξύ των νεκρών φέρονται να είναι συγγενείς του δράστη, περιλαμβανομένης της μητέρας του, καθώς και τυχαία άτομα. Κάποιοι μάρτυρες έκαναν λόγο και για ένα νεκρό μωρό.

 

Η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, χαρακτήρισε το περιστατικό σοκαριστικό, ζητώντας από το κοινό να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

 

Ο Λουκ Πόλαρντ, βουλευτής, έκανε λόγο στο Twitter για «πολύ ανησυχητικά νέα από το Κίχαμ στο Πλίμουθ». Στη συνέχεια έκανε λόγο για μια «πολύ άσχημη ημέρα για την πόλη και την κοινότητά μας» ζητώντας να μη γίνει διαμοιρασμός εικόνων και βίντεο από θύματα. Πάντως, ο βουλευτής Τζόνι Μέρσερ ανέφερε ότι το συμβάν δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατία.

 

Η υπηρεσία ασθενοφόρων ανέφερε πως εκκλήθη και έστειλε «σημαντικό αριθμό μέσων», μεταξύ των οποίων ειδικές ομάδες HART (Hazardous Area Response Teams), ασθενοφόρα, ελικόπτερα, γιατρούς και νοσηλευτές. Κάποιοι δρόμοι είχαν κλείσει, ενώ οχήματα της αστυνομίας είχαν σπεύσει στο σημείο.

 

Σύμφωνα με τη The Sun, μάρτυρες λένε ότι άκουσαν πυροβολισμούς και κρότους, ενώ υπήρξαν αναφορές στα social media για πυροβολισμούς. Κάποιες εικόνες που κυκλοφόρησαν online φέρονταν να δείχνουν ένα ματωμένο θύμα στο έδαφος, περιτριγυρισμένο από ένοπλους αστυνομικούς.

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Με πληροφορίες από BBC, The Sun

Διαβάστηκε 70 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα