ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 - 2:45:44π.μ.
17
Απριλίου

Χέλμουτ Κολ κατά Μέρκελ: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει νέα πατρίδα για τους πρόσφυγες»

Την πολιτική της Ανγκελα Μέρκελ στο προσφυγικό κατακρίνει ο Χέλμουτ Κολ, με τον πρώην καγκελάριο να τονίζει ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να μετατραπεί σε νέα πατρίδα για τους πρόσφυγες.

Στον πρόλογο της ουγγρικής έκδοσης βιβλίου του, τον οποίο αναδημοσιεύει η εφημερίδα Tagesspiegel ο Κολ κρίνει πως η λύση στην μεταναστευτική κρίση «δεν βρίσκεται στην Ευρώπη» αλλά στις περιοχές από τις οποίες οι άνθρωποι αναγκάζονται να φύγουν.


«Η Ευρώπη δεν μπορεί να μετατραπεί σε νέα πατρίδα για τα εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο», γράφει ο Κολ, ο οποίος αναμένεται να υποδεχθεί στο σπίτι του την Τρίτη τον Βίκτορ Ορμπαν, πρωθυπουργό της Ουγγαρίας και σφοδρό πολέμιο της πολιτικής της Μέρκελ για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων.


Χωρίς να την κατονομάζει, ο Κολ κατακρίνει την απόφαση της καγκελαρίου Μέρκελ να προκρίνει την υποδοχή εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στη Γερμανία το περασμένο καλοκαίρι.


«Οι μονομερείς αποφάσεις, όσο δικαιολογημένες κι αν μπορεί να τις θεωρούν εκείνοι που τις λαμβάνουν, και οι εθνικές πολιτικές τύπου μοναχικού καβαλάρη, θα έπρεπε να ανήκουν στο παρελθόν», υποστηρίζει ο πρώην καγκελάριος, που θεωρείται πατέρας της επανένωσης της Γερμανίας.


Για τον ίδιο, πολλοί από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες «προέρχονται από διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο». Κατά «ένα μεγάλο μέρος τους, έχουν μια πίστη που είναι διαφορετική από την ιουδαιοχριστιανική πίστη, που αποτελεί ένα από τα θεμέλια της κοινωνικής μας τάξης και της κλίμακας αξιών μας».


Ο 86χρονος πλέον πρώην καγκελάριος κάνει πλέον σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που έχει τα τελευταία χρόνια. Το 2008 έπεσε από σκάλα και ένα χρόνο αργότερα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, που τον άφησε πολύ αδύναμο και τον ανάγκασε να χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 186 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα