Τρέχων Καιρός
10°C
σποραδικές νεφώσεις
ΜεταξουργείοΠρόγνωση 3 Ημερών (Ωριαία)
-
Τετ 03:0010°Cαραιές νεφώσεις -
Τετ 06:0010°Cαραιές νεφώσεις -
Τετ 09:0012°Cαυξημένες νεφώσεις -
Τετ 12:0014°Cαραιές νεφώσεις -
Τετ 15:0014°Cαραιές νεφώσεις -
Τετ 18:0013°Cασθενείς βροχοπτώσεις -
Τετ 21:0013°Cβροχοπτώσεις μέτριας έντασης -
Πέμ 00:0012°Cβροχοπτώσεις μέτριας έντασης -
Πέμ 03:0012°Cαυξημένες νεφώσεις -
Πέμ 06:0013°Cαυξημένες νεφώσεις -
Πέμ 09:0015°Cαραιές νεφώσεις -
Πέμ 12:0016°Cασθενείς βροχοπτώσεις -
Πέμ 15:0016°Cαραιές νεφώσεις -
Πέμ 18:0014°Cαυξημένες νεφώσεις -
Πέμ 21:0013°Cασθενείς βροχοπτώσεις -
Παρ 00:0012°Cασθενείς βροχοπτώσεις -
Παρ 03:0012°Cαυξημένες νεφώσεις -
Παρ 06:0012°Cαυξημένες νεφώσεις -
Παρ 09:0015°Cαίθριος καιρός -
Παρ 12:0016°Cαίθριος καιρός -
Παρ 15:0015°Cαίθριος καιρός -
Παρ 18:0013°Cαίθριος καιρός -
Παρ 21:0012°Cαίθριος καιρός -
Σάβ 00:0011°Cαίθριος καιρός
Λίγο πριν αναλάβει ο Τραμπ, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε νέα στρατιωτική βοήθεια 2,5 δισ. δολαρίων για το Κίεβο
«Κατόπιν οδηγιών μου, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να εργάζονται ακατάπαυστα για να ενισχύσουν τη θέση της Ουκρανίας»
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε σήμερα πρόσθετη βοήθεια ασφαλείας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, καθώς χρησιμοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες του στην προεδρία για να αυξήσει τη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο πριν αναλάβει καθήκοντα ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
«Κατόπιν οδηγιών μου, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να εργάζονται ακατάπαυστα για να ενισχύσουν τη θέση της Ουκρανίας σ’ αυτό τον πόλεμο στην υπόλοιπη διάρκεια της παραμονής μου στην προεδρία», ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του.
Η ανακοίνωση του Μπάιντεν περιλαμβάνει 1,25 δισεκατομμύριο σε στρατιωτική βοήθεια από τα αποθέματα των ΗΠΑ και ένα πακέτο 1,22 δισεκατομμυρίου δολαρίων της Πρωτοβουλίας Στρατιωτικής Βοήθειας για την Ουκρανία (USAI), το τελευταίο πακέτο της USAI κατά την προεδρία Μπάιντεν.
Στο πλαίσιο της USAI, η προμήθεια του στρατιωτικού εξοπλισμού γίνεται από την αμυντική βιομηχανία ή από εταίρους μάλλον, παρά από τα αποθέματα των ΗΠΑ, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για να φθάσει στο πεδίο της μάχης.
Στη δήλωσή του, ο Μπάιντεν αναφέρει πως η νέα βοήθεια θα παράσχει στην Ουκρανία «άμεση ροή δυνατοτήτων τις οποίες εξακολουθεί να χρησιμοποιεί με σπουδαία αποτελέσματα στο πεδίο της μάχης και πιο μακροπρόθεσμες προμήθειες αντιαεροπορικής άμυνας, πυροβολικού και άλλων κρίσιμης σημασίας οπλικών συστημάτων».
Στα σχεδόν τρία χρόνια που διαρκεί ο πόλεμος, η Ουάσινγκτον έχει παράσχει συνολική βοήθεια 175 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, όμως είναι αβέβαιο αν η βοήθεια θα συνεχισθεί με αυτό τον ρυθμό από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.
Ο Μπάιντεν ανέφερε πως το υπουργείο Άμυνας βρίσκεται στη διαδικασία για να παραδώσει εκατοντάδες χιλιάδες βλήματα πυροβολικού, χιλιάδες ρουκέτες και εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα «που θα ενισχύσουν τις δυνατότητες της Ουκρανίας καθώς μπαίνει στο χειμώνα».
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή:newsbeast.gr
