Ο Tunick επιθυμεί να συγκεντρωθούν οι 100 γυναίκες για την δημόσια γυμνή φωτογράφησή τους με την ανατολή της Κυριακής 17 Ιουλίου, μία ημέρα πριν αρχίσει το Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων.
Τίτλος της έκθεσης : «Όλα όσα μας λέει εκείνη, τα εννοεί» . Οι περισσότερες από τις γυμνές γυναίκες θα κρατούν έναν καθρέφτη μόνο που θα αντικατοπτρίζει «τη γνώση και τη σοφία των προοδευτικών γυναικών και την έννοια της μητέρας φύσης».
«Κρατώντας καθρέφτες θα δείξουμε πως οι γυναίκες αντικατοπτρίζουν την ουσία της φύσης, του ήλιου και του ουρανού», υποστηρίζει ο φωτογράφος που ζητά οι υποψήφιες να στείλουν στην ιστοσελίδα τους ολόσωμη γυμνή φωτογραφία, προκειμένου να επιλεγούν για την «ιστορική φωτογράφιση».
Οι θαρραλέες εθελόντριες θα σταθούν γυμνές επί 15 λεπτά, όπως είχε συμβεί σε ανάλογη περίσταση για την «εθνική ημέρα» της γυναίκας το 2004.
Πηγή: newsbeast.gr