ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 2 Οκτωμβρίου 2022 - 11:21:31π.μ.

banner468x60

20
Αυγούστου

Αυθεντικό το λογισμικό της NSA που αποκάλυψαν οι χάκερ ShadowBrokers

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Κλοπή ή διαρροή λογισμικού της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας- NSA των ΗΠΑ, το οποίο έχει αναπτυχθεί μυστικά με σκοπό να γίνονται εισβολές σε υπολογιστές ξένων κυβερνήσεων, επιβεβαίωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος The Intercept, επικαλούμενος μέχρι τώρα αδημοσίευτα ντοκουμέντα του Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ο πρώην σύμβουλος της NSA, που αποκάλυψε ο ίδιος το εύρος της ηλεκτρονικής κατασκοπείας της υπηρεσίας το 2013, έστειλε στον ιστότοπο εγχειρίδιο που αποδεικνύει ότι το λογισμικό, την ύπαρξη του οποίου γνωστοποίησε αυτή την εβδομάδα η μυστηριώδης ομάδα χάκερ ShadowBrokers, είναι αυθεντικό.

 

Η ομάδα ανήρτησε στο διαδίκτυο δύο φακέλους με προγράμματα που, όπως ανέφερε, έχει αναπτύξει η NSA προκειμένου να εισβάλει σε κρατικούς υπολογιστές χωρών που θεωρούνται αντίπαλες των ΗΠΑ, όπως η Κίνα ή η Ρωσία, και χωρών που θεωρούνται εχθρικές, όπως το Ιράν.

 

Η ομάδα διαβεβαίωσε ότι θα δώσει περισσότερα στοιχεία σε όποιον της καταβάλει ένα εκατομμύριο bitcoin- ηλεκτρονικό νόμισμα είχε χθες αξία περίπου 580 δολαρίων το ένα.

 

Ο ιστότοπος The Intercept –οι δημιουργοί του οποίου είχαν βοηθήσει τον Σνόουντεν να δημοσιοποιήσει τα απόρρητα έγγραφα που έκλεψε από την NSA για να καταγγείλει τις μεθόδους της– έλαβε από τον πρώην σύμβουλο της υπηρεσίας ένα απόρρητο εγχειρίδιό της.

 

Το εγχειρίδιο αυτό περιγράφει την τεχνική διαδικασία για να μολύνονται υπολογιστές με malware- κατασκοπευτικό λογισμικό- και να παρακολουθούνται χωρίς να γίνεται αντιληπτό.

 

Στο εγχειρίδιο περιέχονται δεδομένα που ταυτίζονται απόλυτα με μέρος του κώδικα που δημοσιοποίησε η ομάδα ShadowBrokers, γεγονός που αποδεικνύει την αυθεντικότητα και την προέλευση του κώδικα, εξήγησε ο ιστότοπος The Intercept.

 

Η NSA μέχρι τώρα τηρεί απόλυτη σιωπή για αυτή την υπόθεση.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 182 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα