ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 11:02:03μ.μ.
22
Σεπτεμβρίου

Άγρια επεισόδια και συγκρούσεις στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Οδομαχίες και σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ, μετά το θανατηφόρο τραυματισμό αφροαμερικανού από αστυνομικό.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, πάνω από 10 αστυνομικοί, αλλά και δεκάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν από τις συγκρούσεις και τις οδομαχίες που ακολούθησαν, κοντά στο σημείο όπου ο 43χρονος Κέιθ Λάμοντ Σκοτ πυροβολήθηκε από αστυνομικό, σε πάρκινγκ της περιοχής.

 

Οι διαδηλωτές έκλεισαν δρόμους με κούτες και άλλα αντικείμενα και άναψαν φωτιές, προκαλώντας την αντίδραση της αστυνομίας, η οποία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Ένα κομμάτι των εξεγερθέντων επιχείρησε να εισβάλει σε εμπορικό κέντρο, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στην είσοδό του.

 

Αργότερα το απόγευμα, οι συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών συνεχίστηκαν, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε ρίψη δακρυγόνων, ενώ οι πολίτες πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικό δρόμο.

 

Το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι WSOC-TV μετέδωσε ότι οι αστυνομικοί επιχείρησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Αστυνομικά οχήματα καταστράφηκαν ενώ κατάστημα Wal-Mart λεηλατήθηκε.

 

Μάλιστα υπάρχει εντολή να βγει ο στρατός στους δρόμους.

 

Αφορμή για τα επεισόδια στάθηκε ο φόνος του Κιθ Λαμόντ Σκοτ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου πυροβολήθηκε ο 43χρονος, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Οι ζωές των μαύρων μετράνε» και φωνάζοντας το σύνθημα «Χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει ειρήνη».

 

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Σκοτ κρατούσε όπλο όταν πλησίασε ομάδα αστυνομικών σε πάρκινγκ της πόλης, ωστόσο, οικογένειά του το οαμφισβητεί υποστηρίζοντας ότι κρατούσε βιβλίο.

 

Η δήμαρχος του Σάρλοτ Τζένιφερ Ρόμπερτς υποσχέθηκε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για τις ενέργειες του αστυνομικού Μπρέντλεϊ Βίνσον, ο οποίος εντάχθηκε στο σώμα το 2014.

 

Ο Βίνσον τέθηκε σε αργία εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας που διεξάγεται σε βάρος του.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 171 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα