ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 11:37:38μ.μ.
13
Απριλίου

Αλλαγή στάσης από τον Τραμπ έναντι του ΝΑΤΟ

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

«Ασπίδα για την διεθνή ειρήνη» χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Τραμπ, που είχε προκαλέσει ανησυχίες στην Ευρώπη χαρακτηρίζοντας «παρωχημένο» το ΝΑΤΟ, δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία «δεν είναι πλέον παρωχημένη», τονίζοντας όμως ότι τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες.

 

«Δήλωσα ότι ήταν παρωχημένο. Δεν είναι πλέον παρωχημένο», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, σημειώνοντας πως το ΝΑΤΟ προσαρμόζεται σε μια ευρύτερη επιχείρηση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, την οποία είχε καλέσει.

 

Παράλληλα ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ευχαρίστησε τα μέλη της Συμμαχίας για την στήριξη τους για την απόφαση των ΗΠΑ να εκτοξεύσουν 59 πυραύλους πλεύσης εναντίον συριακού αεροδρομίου σε απάντηση στην επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται να εξαπέλυσε η Δαμασκός. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να δοθεί ένα τέλος στον συριακό πόλεμο.

 

Από την πλευρά του ο Στόλτενμπεργκ επισήμανε ότι είχε μια εξαιρετική και παραγωγική συνάντηση με τον Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο.

 

Επιπλέον, οΝτόναλντ Τραμπ επέστησε την προσοχή σήμερα σχετικά με την σχέση του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ότι θα περιμένει να δει αναφορικά με τις μελλοντικές σχέσεις με την Μόσχα.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο, σημειώνοντας ότι «θα ήταν θαυμάσιο. . . εάν το ΝΑΤΟ και η χώρα του μπορεί να τα πάει καλά με την Ρωσία».

 

Παράλληλα σημείωσε ότι οι συναντήσεις που είχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον στην Μόσχα, που περιλάμβαναν μια συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, εξελίχθηκαν πολύ καλύτερα από όσο αναμενόταν.

 

Τέλος, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών τόνισε πως η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να χειριστεί την κρίση της Βόρειας Κορέας χωρίς την Κίνα, εάν κρίνει πως αυτό είναι απαραίτητο.

 

Ο Τραμπ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ την περασμένη εβδομάδα και συνομίλησε μαζί του τηλεφωνικά χθες το βράδυ.

 

«Ο πρόεδρος Σι θέλει να κάνει το σωστό. Κάναμε μια πολύ καλή σύνδεση, νομίζω ότι έχουμε πολύ καλή χημεία μαζί, νομίζω ότι θέλει να μας βοηθήσει όσον αφορά τη Βόρεια Κορέα», σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

 

«Μιλήσαμε για το εμπόριο, μιλήσαμε για πολλά, και είπα ότι ο τρόπος που θα επιτύχεις μια καλή εμπορική συμφωνία είναι αν μας βοηθήσεις με τη Βόρεια Κορέα, σε διαφορετική περίπτωση θα το χειριστούμε μόνοι μας, κι αυτό θα είναι εντάξει, αλλά το ότι θα το χειριστούμε μόνοι μας σημαίνει ότι θα δράσουμε από κοινού με πολλές άλλες χώρες».

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 240 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα