ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:37:27π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
26
Νοεμβρίου

Αμερικανικές εκλογές: Σε ανακαταμέτρηση ψήφων προχωρά το Ουισκόνσιν

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Η Τζιλ Στάιν, που ήταν ανεξάρτητη υποψήφια για τον Λευκό Οίκο, υπέβαλε και επίσημα το αίτημά της για ανακαταμέτρηση των ψήφων για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές στην πολιτεία του Ουισκόνσιν.

Η διαδικασία, σύμφωνα με την ίδια, θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Η Στάιν μάλιστα σκοπεύει να ζητήσει να γίνει ανακαταμέτρηση και στις πολιτείες της Πενσιλβανίας και του Μίσιγκαν, όπου οριακός νικητής αναδείχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ.

 

Η εκλογική επιτροπή του Ουισκόνσιν επιβεβαίωσε ότι «προετοιμάζεται για την ανακαταμέτρηση των ψήφων» και ανακοίνωσε ότι η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 13 Δεκεμβρίου. Η επιτροπή ανέφερε ότι ακόμη υπολογίζει το ποσό που το κόμμα των οικολόγων θα πρέπει να καταβάλει για την κάλυψη του κόστους της διαδικασίας.

 

Η Στάιν διαβεβαίωσε, με ανάρτησή της στο διαδίκτυο, ότι έχει συγκεντρώσει από συνεισφορές πάνω από 4,8 εκατ. δολάρια, από τα 7 εκατ. που πιστεύεται ότι θα χρειαστεί για να καλυφθεί το κόστος της ανακαταμέτρησης των ψήφων σε αυτές τις τρεις Πολιτείες-κλειδιά.

 

Σύμφωνα με συνεργάτες της, στόχος της πρωτοβουλίας είναι να «χυθεί φως» στο γεγονός ότι «το αμερικανικό εκλογικό σύστημα είναι ελάχιστα αξιόπιστο». Η Στάιν υποστηρίζει ότι ειδικοί σε εκλογικά ζητήματα κατέγραψαν στις τρεις Πολιτείες αυτές «"στατιστικές ανωμαλίες" οι οποίες εγείρουν ανησυχίες».

 

Οι προθεσμίες για την υποβολή αιτημάτων στην Πενσιλβάνια και το Μίσιγκαν εκπνέουν τη Δευτέρα και την Τετάρτη αντίστοιχα.

 

Αν και η πρωτοβουλία που ανέλαβε η Στάιν αυτή την εβδομάδα δημιούργησε ελπίδες σε ορισμένους απογοητευμένους υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον, οι πιθανότητες οι ανακαταμετρήσεις αυτές να ανατρέψουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών θεωρούνται ελάχιστες.

 

Κάποιοι Δημοκρατικοί αμφισβητούν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, καθώς παρότι η Κλίντον έλαβε δύο εκατομμύρια ψήφους περισσότερες από τον Τραμπ, ο μεγιστάνας των ακινήτων κέρδισε με άνεση τις εκλογές καθώς συγκέντρωσε πολλούς περισσότερους από τους 270 εκλέκτορες που χρειαζόταν.

 

Συνολικά, ο Τραμπ εξασφάλισε 290 εκλέκτορες έναντι 232 της Κλίντον, η οποία ουδέποτε αμφισβήτησε το αποτέλεσμα.

 

Η Κλίντον έχασε στο Ουισκόνσιν (10 εκλέκτορες) με διαφορά 27.000 ψήφων και στην Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες) με διαφορά 60.000 ψήφων. Στο Μίσιγκαν (16 εκλέκτορες) η διαφορά ήταν μόλις 10.704 ψήφοι, σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα.

 

Σε ερώτηση του CNN για το αν προσπαθεί να ακυρώσει τη νίκη του Τραμπ, η Στάιν απάντησε «κατηγορηματικά όχι», διαβεβαιώνοντας ότι δεν υποστηρίζει την Κλίντον. Η πρώην υποψήφια των Πρασίνων έλαβε περίπου το 1% των ψήφων σε εθνική κλίμακα.

 

Εκπρόσωπος του Τραμπ απέφυγε να σχολιάσει την πρωτοβουλία της Στάιν. Η Κλίντον επίσης έχει αποφύγει να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις κινήσεις της υποψήφιας των οικολόγων.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 196 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα