ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 - 1:09:21π.μ.

banner468x60

19
Απριλίου

Αναβλήθηκε επ’ αόριστον συνάντηση για το κλίμα στον Λευκό Οίκο

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Επ’ αόριστον αναβλήθηκε η  σύσκεψη στον Λευκό Οίκο που θα οδηγούσε σε απόφαση της απόσυρσης ή παραμονής των Ηνωμένων Πολιτειών στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης.

Μερικοί από τους ανώτατους συμβούλους του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ - μεταξύ των ο υπουργός Ενέργειας Ρικ Πέρι και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) Σκοτ Προύιτ - είχαν προγραμματίσει τη χθεσινή συνάντηση για να συζητήσουν πώς θα πρέπει να χειρισθεί ο Τραμπ τη συμφωνία του 2015 για το κλίμα.

 

Η συνάντηση αναβλήθηκε γιατί «μερικά από τα συμμετέχοντα στελέχη ταξιδεύουν σήμερα», δήλωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, δεν έχει όμως προγραμματιστεί άλλη ημερομηνία ακόμα, πρόσθεσε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

 

Η συμφωνία, η οποία συντάχθηκε στο Παρίσι το 2015 από σχεδόν 200 χώρες και επικυρώθηκε από αυτές το 2016, στοχεύει στη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη εν μέρει με τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων εκλύσεων που παράγονται από την καύση ορυκτών καυσίμων. Υπό τους όρους της συμφωνίας, οι ΗΠΑ έχουν δεσμευθεί να μειώσουν τις εκλύσεις κατά 26% με 28% βάσει των επιπέδων του 2005, έως το 2025.

 

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να «ακυρώσουν» τη συμφωνία, αλλά έχει παραμείνει σιωπηλός για το θέμα από την εκλογή του στην προεδρία τον Νοέμβριο. Ο Λευκός Οίκος έχει δηλώσει ότι θα λάβει επίσημη θέση στη συμφωνία πριν το τέλος Μαίου, όταν συναντάται η Ομάδα των Επτά (G7) πλουσιότερων χωρών του κόσμου.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 223 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα