ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 8:43:04μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
08
Ιουλίου

Ανοίγει εκ νέου ο φάκελος των επίμαχων email της Κλίντον

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι θα ανοίξει εκ νέου την εσωτερική του έρευνα σχετικά με τη χρήση ιδιωτικού εξυπηρετητή για την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη Χίλαρι Κλίντον, ενόσω εκείνη ήταν υπουργός Εξωτερικών.

«Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο γρήγοροι γίνεται, αλλά δεν θα επιβάλουμε μια τεχνητή λήξη της προθεσμίας στη διαδικασία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι, διευκρινίζοντας ότι η εσωτερική αυτή έρευνα μπορεί τώρα να ολοκληρωθεί από τη στιγμή που το Υπουργείο Δικαιοσύνης τελείωσε τις δικές του έρευνες χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες στη Χίλαρι Κλίντον.

 

Ο Κίρμπι αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες όσον αφορά στην εσωτερική αυτή διαδικασία, ιδιαίτερα να εξηγήσει ποια στοιχεία θα εξεταστούν.

 

«Ο στόχος μας είναι να επιτύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια όσον αφορά στα συμπεράσματά μας, σεβόμενοι παράλληλα τις διάφορες νομικές μας υποχρεώσεις» συνέχισε ο εκπρόσωπος.

 

Η υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς ανακοίνωσε χθες ότι η Κλίντον δεν θα διωχθεί ποινικά για το γεγονός ότι χρησιμοποίησε ιδιωτικό εξυπηρετητή από το σπίτι της για την αποστολή e-mail όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.

 

Με την απόφαση αυτή, η υπουργός Δικαιοσύνης ακολούθησε, όπως είχε δεσμευτεί στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, τις συστάσεις του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI), οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη.

 

Το FBI εισηγήθηκε, μετά τη σχετική έρευνά του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, να μην ασκηθεί ποινική δίωξη στην υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, μολονότι, όπως επισήμανε, επέδειξε «ακραία αμέλεια».

 

To FBI επιβεβαίωσε, μάλιστα, πως η Κλίντον είχε αποστείλει τουλάχιστον 100 ηλεκτρονικά μηνύματα που περιείχαν κρατικά μυστικά μέσω ενός από τους τέσσερις ιδιωτικούς της σέρβερ.

 


Πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 143 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα