ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 2:04:19μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
20
Μαρτίου

Διαδηλώσεις κατά του Ντόναλντ Τραμπ σε Νέα Υόρκη και Αριζόνα

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Νέα Υόρκη

εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, καταγγέλλοντας τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, σύμφωνα με τους ίδιους, που επιδεικνύει ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

 

«Ντόναλντ Τραμπ, φύγε, ρατσιστή, σεξιστή, πολέμιε των ομοφυλοφίλων» φώναζαν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο Κολόμπους Σάιρκλ, σε κοντινή απόσταση από τους ουρανοξύστες Τραμπ στη Νέα Υόρκη, υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

 

«Να απελάσετε τον Τραμπ», «να υψώσετε έναν τοίχο γύρω από τον Τραμπ» ήταν μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό των διαδηλωτών κάθε ηλικίας.

 

«Μην επιτρέψετε στη μισαλλοδοξία να επικρατήσει στο Σύνταγμά μας» διάβαζε επίσης κανείς, όπως επίσης «ανταλλάσσω τον Ντόναλντ Τραμπ για 25.000 πρόσφυγες».

 

«Οικοδομήστε γέφυρες, όχι τείχη» έγραφε επίσης στο πλακάτ που κρατούσε ένας διαδηλωτής.

 

Τη διαδήλωση οργάνωσε το «Cosmopolitan antifascists» με τη συμμετοχή πολλών τοπικών ομάδων, και στόχο να κινητοποιηθούν χιλιάδες πολίτες. Μεταξύ αυτών κάτοικοι της Νέας Υόρκης, που δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την προεκλογική του «προέλαση» και ταυτόχρονα τη διχαστική ρητορική του δισεκατομμυριούχου.

 

«Οι λευκοί είναι ο λόγος για τον οποίο ο Τραμπ βρίσκεται εδώ σήμερα. Είναι η σιωπή μας, η έλλειψη ενδιαφέροντός μας, η αδιαφορία που οδήγησαν σε αυτό. Εάν οι λευκοί άνδρες και γυναίκες, όλοι εκείνοι που δεν συμφωνούν με τον Τραμπ δεν λάβουν θέση σήμερα, είμαστε το ίδιο ένοχοι με εκείνους που ψηφίζουν τον Τραμπ» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πάτρικ Ουάλντο, ιστορικός στο επάγγελμα, ηλικίας 31 ετών.

 

«Είναι ρατσιστής, σεξιστής, ομοφοβικός, ισλαμοφοβικός, ξενοφοβικός, είναι ένας φασίστας. Αυτό θα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στο μέλλον των ΗΠΑ» τόνισε ο διαδηλωτής αναφέροντας μια «κατάσταση όπως εκείνη στη Γερμανία στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν το θέλω αυτό να συμβεί στην χώρα μου».

 

Στα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές πολλοί συνέδεαν την εικόνα του Τραμπ με εκείνη του Χίτλερ.

 

«Όλα όσα λέει είναι ρατσιστικά, είναι ψεύδη, αυτό με σοκάρει» εξήγησε μια 22χρονη μουσουλμάνα, η Νουρ που γεννήθηκε στις ΗΠΑ.

 

«Είναι προσβλητικό, όχι μόνο για τους μουσουλμάνους, για ολόκληρο τον κόσμο. Είναι πολύ επικίνδυνο, προκαλεί φόβο, τρελαίνει επίσης τον κόσμο» πρόσθεσε η ίδια.

 

Κάποιοι από τους διαδηλωτές κατήγγειλαν ότι η αστυνομία έκανε χρήση σπρέι πιπεριού μόλις ο όγκος των συμμετεχόντων αποχώρησε από το Σέντραλ Παρκ κι άρχισε να κατευθύνεται προς τους ουρανοξύστες του Τραμπ.

 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τουλάχιστον ένας άνθρωπος συνελήφθη, ωστόσο ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Νέας Υόρκης δεν επιβεβαίωσε εάν υπήρξαν συλλήψεις ή εάν χρησιμοποιήθηκε σπρέι πιπεριού.

 

Νωρίτερα σήμερα, στην άλλη άκρη της χώρας, περίπου 50 διαδηλωτές διέκοψαν με τα οχήματά τους την κυκλοφορία σε μια μεγάλη οδική αρτηρία στο Φάουντεν Χιλς, στα περίχωρα του Φοίνιξ (Αριζόνα, νοτιοδυτικά), όπου ο υποψήφιος είχε οργανώσει μια προεκλογική συγκέντρωση. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί μποτιλιάρισμα πολλών χιλιομέτρων.

 

Οι διαδηλωτές τελικά άρχισαν να διασχίζουν τη λεωφόρο και ορισμένοι εξ αυτών αργότερα προσέγγισαν το σημείο της προεκλογικής συγκέντρωσης, πριν από την άφιξη του Τραμπ.

 

Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν, γνωστοποίησε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μαρικόπα.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 138 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα