Εκτύπωση αυτής της σελίδας
06
Αυγούστου

Διατηρεί το προβάδισμα η Κλίντον σε νέα δημοσκόπηση -Μειώνεται η διαφορά

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Το προβάδισμα της υποψήφιας των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον από τον αντίπαλο της, υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ, μειώθηκε σε λιγότερο από το 3%.

Προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς την Δευτέρα είχε καταγράψει τη διαφορά στις 8 μονάδες.

 

Το 42% των των Αμερικανών, που δήλωσαν ότι είναι πιθανό να πάνε να ψηφίσουν, τάχθηκαν υπέρ της Κλίντον, ενώ το 39% υπέρ του Τραμπ, σύμφωνα με την σφυγμομέτρηση που διενεργήθηκε στο χρονικό διάστημα από 31 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.154 πιθανών ψηφοφόρων.

 

Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±3%.

 

Ανάμεσα στους εγγρεγραμμένους ψηφοφόρους, κατά το ίδιο διάστημα που διεξήχθη η έρευνα, η Κλίντον διατηρεί ένα προβάδισμα πέντε ποσοστιαίων μονάδων, ποσοστό πάντως μειωμένο από τις οχτώ ποσοστιαίες μονάδες που είχε την Δευτέρα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε χθες.

 

Οι λόγοι πίσω από αυτή την μείωση στην διαφορά των ποσοστών των δύο υποψηφίων στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο δεν είναι σαφής.

 

Ο μέσος όρος των πρόσφατων μετρήσεων που υπολόγισε ο ιστότοπος Real Clear Politics έδειξε την Παρασκευή την Κλίντον να προηγείται του Τραμπ με 6,8%, ποσοστό μεγαλύτερο από το 3,9% που είχε καταγραφεί την 1η Αυγούστου.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 137 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)