ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 - 4:09:05π.μ.

banner468x60

18
Ιανουαρίου

Έκρηξη διαστημικού πυραύλου κατά την επιστροφή του στη γη

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Η προσπάθεια της ιδιωτικής εταιρείας SpaceX να προσγειώσει πίσω στη γη τον διαστημικό της πύραυλο Falcon 9 ήταν επιτυχής... εωσότου ο πύραυλος αρχίσει να γέρνει.

Έπειτα από ταξίδι μίας ημέρας στο διάστημα, ο πύραυλος Falcon 9, που είχε εκτοξευθεί με επιτυχία την Κυριακή (17/1/2016), θέτοντας σε τροχιά στο διάστημα δορυφόρο που θα παρακολουθεί την κλιματική αλλαγή στη γη, πέτυχε για μερικά δευτερόλεπτα να προσεδαφιστεί σε ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα, όμως σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας, ένα από τέσσερα «πόδια» του πυραύλου δε λειτούργησε λόγω πάγου, που είχε δημιουργηθεί εξαιτίας της βαριάς ομίχλης που επικρατούσε κατά την απογείωση του.

 

Αν και το γεγονός φαίνεται να αποτελεί πλήγμα για την ιδιωτική εταιρεία διαστημικών πτήσεων, υπενθυμίζεται ότι η SpaceX κατάφερε να προσγειώσει ανάλογο πύραυλο σε στέρεο έδαφος, τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους.

 

Δείτε την εντυπωσιακή προσγείωση και τη δυνατή έκρηξη που ακολούθησε:

 

 

 

πηγή: newsbomb.gr

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 128 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα