ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 - 3:40:38μ.μ.

banner468x60

02
Ιανουαρίου

Ελπιδοφόρος: Δεν χρειάζεται να γίνουμε μοναχοί ή ασκητές για να ακολουθήσουμε τον δρόμο της θέωσης

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής για το 2023

 

Tην ευχή «το νέο έτος να είναι γεμάτο με μοναδικές στιγμές αλλοίωσης από τη χάρη και από την αγάπη του Θεού, ώστε να μοιραζόμαστε την αφθονία αυτής της αγάπης με τον κόσμο γύρω μας ως κτίσματα καθ’ ομοίωση Του Δημιουργού μας», εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στην εγκύκλιό του για το 2023.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σημειώνει ότι «δεν χρειάζεται να γίνουμε μοναχοί ή ασκητές για να ακολουθήσουμε τον δρόμο της θέωσης». Γιατί, όπως τονίζει, «κάθε στιγμή, πάντοτε, με κάθε άνθρωπο που συναντούμε, υπάρχουν ευκαιρίες να πράττουμε όπως ο Θεός θα έπραττε, να μιλούμε όπως ο Θεός θα μιλούσε, και να αγαπάμε όπως ο Θεός αγαπά».


Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος καλεί όλες και όλους «να εμπνευστούμε σήμερα, την πρώτη ημέρα του νέου έτους, από τον φωτεινό Ιεράρχη της Καππαδοκίας και Διδάσκαλο της Οικουμένης, τον Μέγα Βασίλειο, Αρχιεπίσκοπο Καισαρείας, και την παρακαταθήκη του που ενισχύει τη θέση της Εκκλησίας για το τι ακριβώς σημαίνει άνθρωπος».

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 37 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα