ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 - 9:33:18π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
25
Απριλίου

Επιπλέον στρατιωτικό προσωπικό στέλνει στη Συρία ο Ομπάμα

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Ακόμα 250 άτομα, στρατιωτικό προσωπικό, πρόκειται να στείλει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στη Συρία για να υποστηρίξουν τους Σύρους μαχητές στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο στόχος, λένε αξιωματούχοι, είναι να ενθαρρυνθούν περισσότεροι Σουνίτες Άραβες να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους Κούρδους μαχητές στη βορειοανατολική Συρία.

 

Η νέα στρατιωτική αποστολή θα αυξήσει στους 300 τους Αμερικανούς στρατιώτες σε μη μάχιμους ρόλους στη Συρία.

 

Σε συνέντευξή του στο BBC, ο Αμερικανός πρόεδρος απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων δυνάμεων και τόνισε πως οι στρατιωτικές προσπάθειες δεν μπορούν από μόνες τους να επιλύσουν τη θλιβερή κατάσταση μεγάλης περιπλοκότητας της Συρίας.

 

Σύμφωνα με το ΑΡ, το επιπλέον προσωπικό θα αφορά σε μεγάλο βαθμό ειδικές επιχειρησιακές δυνάμεις αλλά και γιατρούς.

 

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα από τον Ομπάμα, κατά την επίσκεψή του στο Αννόβερο.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος για την έκρηξη βίας στη Συρία με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση πως παραβιάζει την εκεχειρία που επιτεύχθηκε με τη διαμεσολάβηση ΗΠΑ και Ρωσίας.

 

Στην 5ετή μάχη που σαρώνει τη Συρία, περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ 11 εκατομμύρια έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Από αυτούς, τέσσερα εκατομμύρια έχουν φύγει στο εξωτερικό με μεγάλο αριθμό να κάνει το επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 146 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα