ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 1:39:05μ.μ.
17
Δεκεμβρίου

Για δημιουργία «ζωνών ασφαλείας» στη Συρία μίλησε ο Ντόναλντ Τραμπ

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Για δημιουργία «ζωνών ασφαλείας» στη Συρία προκειμένου να βοηθηθούν οι άμαχοι που είναι εγκλωβισμένοι, μίλησε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ, δήλωσε συγκεκριμένα ότι κατά την προεδρία του «θα δημιουργούνταν ζώνες ασφαλείας προκειμένου να βοηθηθούν οι πολίτες που είναι παγιδευμένοι στην αιματηρή σύγκρουση της Συρίας».

 

«Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα πράγματα και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς», είπε χαρακτηριστικά ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Φλόριντα, ενώ προσέθεσε: «Θα κάνουμε τις χώρες του Κόλπου να πληρώσουν για αυτές τις ζώνες ασφαλείας.

 

Τραμπ και Ομπάμα μίλησαν ξεχωριστά για τη σύγκρουση μετά το πάγωμα των προσπαθειών για εκκένωση των αμάχων από το Χαλέπι.

 

«Κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί», υποστήριξε ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τονίζοντας ότι «η ιδέα για τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας θα ήταν μία πρόκληση καθώς θα απαιτούσε την παρουσία χερσαίων δυνάμεων για την προστασία τους, κάτι που η συριακή κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της, στη Μόσχα και την Τεχεράνη, θα ήταν απίθανο να δεχτούν».

 

Ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε ακόμα την ελπίδα η Συρία και η Ρωσία να ανταποκριθούν στη διεθνή πίεση και να εργαστούν από κοινού με την Τουρκία, έτσι ώστε να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι άμαχοι που έχουν απομείνει.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 235 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα