ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 7:57:02π.μ.
22
Ιουλίου

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασε νομοσχέδιο που διασφαλίζει την πρόσβαση στην αντισύλληψη

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Οκτώ Ρεπουμπλικάνοι υπερψήφισαν τον νόμο, πέρα από τους Δημοκρατικούς

Λγο καιρό μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να απαγορεύσει τις αμβλώσεις, η Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασε ένα νομοσχέδιο που αφορά την εγγύηση της πρόσβασης στην αντισύλληψη, καθώς φουντώνουν οι φόβοι ότι μπορεί να μπει στο στόχαστρο των συντηρητικών και να περιοριστεί.

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το νομοσχέδιο πέρασε από τη Βουλή που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς με ψήφους 228 υπέρ έναντι 195 κατά. Οκτώ Ρεπουμπλικάνοι το υπερψήφισαν, ωστόσο είναι αβέβαιο αν θα εγκριθεί από τη Γερουσία. Με το κείμενο αυτό, θεωρείται ομοσπονδιακό δικαίωμα να έχουν όλοι οι άνθρωποι πρόσβαση σε αντισυλληπτικά και οι γιατροί και φαρμακοποιοί υποχρεώνονται να τα παρέχουν.

 

 

Επίσης, σύμφωνα με το Guttmache Institute, μια ομάδα που προασπίζεται το δικαίωμα στην άμβλωση, το 88% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας που δεν προσπαθούν να κάνουν παιδί, χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά. Ορισμένες Πολιτείες έχουν προτείνει νομοσχέδια για τον περιορισμό της πρόσβασης σε μέσα αντισύλληψης, όμως κανένα από αυτά δεν έχει εγκριθεί ακόμη. Επιπλέον, 12 Πολιτείες επιτρέπουν στους παρόχους υγείας να αρνούνται να χορηγήσουν αντισυλληπτικά.

 

«Χρειαζόμαστε ομοσπονδιακούς νόμους ώστε να καταστεί απολύτως σαφές ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να αγοράζουν και να χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά για τον έλεγχο των γεννήσεων», δήλωσε η Δημοκρατική βουλευτής Κάθι Μάνινγκ.

 

 

Η Ρεπουμπλικανή Καθ ΜακΜόρις Ρότζερς ωστόσο υποστήριξε ότι το δικαίωμα αυτό δεν κινδυνεύει και ότι οι Ρεπουμπλικάνοι κατανοούν ότι υπάρχει «σαφής διαφορά» μεταξύ της αντισύλληψης και της άμβλωσης. Ισχυρίστηκε όμως ότι ο νόμος θα ανάγκαζε τους παρόχους υγειονομικών υπηρεσιών «να καταπατήσουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους».

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 45 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα