ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:54:32π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
14
Ιουλίου

ΗΠΑ: Νέο βίντεο-φρίκη καταγράφει τη δολοφονία νεαρού από αστυνομικούς

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Ένα σοκαριστικό βίντεο, από κάμερα που έφερε πάνω του αστυνομικός στο Φρέσνο των ΗΠΑ, καταγράφει τη δολοφονία του άοπλου 19χρονου Ντύλαν Νομπλ από αστυνομικούς, εξοργίζοντας για ακόμη μια φορά την αμερικανική κοινή γνώμη για την ευκολία με την οποία τα «όργανα της τάξης» πυροβολούν, χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες των πράξεων τους.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη (13/7) από τον αρχηγό της αστυνομίας του Φρέσνο, Τζέρυ Ντάιερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.


Αν και η δολοφονία του νεαρού συνέβη στις 25 Ιουνίου και το βίντεο επρόκειτο να δοθεί στη δημοσιότητα την προηγούμενη Παρασκευή (8/7), ο Ντάιερ το απέκρυψε λόγω του μακελειού στο Ντάλας την προηγούμενη νύχτα (7/7), όταν ο 25χρονος Μάικα Τζόνσον εκτέλεσε πέντε αστυνομικούς στο κέντρο της πόλης, εκδικούμενος για τις δολοφονίες δύο Αφροαμερικανών από λευκούς αστυνομικούς.


«Η ένταση είναι μεγάλη», δήλωσε ο Ντάιερ στη συνέντευξη Τύπου. «Σε ορισμένες περιπτώσεις, απέχουμε μία σπίθα μακριά από την πυρκαγιά που θα ανάψει. Και προσεύχομαι αυτό το βίντεο να μη χρησιμεύσει ως εκείνη η σπίθα... Αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνουμε βίαιοι», δήλωσε, εξοργίζοντας τους παρευρισκομένους, καθώς θεωρήθηκε ότι αν και καταδίκαζε τη βία αυτό έγινε μόνον εκ των υστέρων, έπειτα από ακόμη μια δολοφονία άοπλου από αστυνομικούς.


Στην περίπτωση του 19χρονου όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν σε ένα βενζινάδικο, κατά τη διάρκεια έρευνας για κάποιον άγνωστο που έφερε όπλο, σύμφωνα με το Associated Press. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου του Νομπλ, οι αστυνομικοί, αν και σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων, θεώρησαν ότι στο ένα του χέρι κρατούσε πιστόλι και πυροβόλησαν εναντίον του σκοτώνοντας τον. Όπως αργότερα αποδείχθηκε ο νεαρός απλά κρατούσε ένα μικρό πλαστικό κουτί.

 


Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 212 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα