ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 5:39:31μ.μ.
09
Ιανουαρίου

ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνος βουλευτής που ερευνάται από το FBI θέλει να ερευνήσει το FBI

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Ο Σκοτ Πέρι είναι σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ και φέρεται να βοήθησε στη διάδοση των ψευδών ισχυρισμών ότι του «έκλεψαν» τη νίκη μέσω νοθείας

Eνας Ρεπουμπλικάνος βουλευτής, το τηλέφωνο του οποίου κατασχέθηκε στο πλαίσιο της έρευνας του υπουργείου Δικαιοσύνης για την απόπειρα ανατροπής του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020, είπε σήμερα ότι θα επιδιώξει να συμμετάσχει σε μια νέα Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που θα ερευνήσει τους ομοσπονδιακούς ερευνητές.

 

Ο Σκοτ Πέρι από την Πενσιλβάνια είναι σύμμαχος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και φέρεται να βοήθησε στη διάδοση των ψευδών ισχυρισμών ότι του «έκλεψαν» τη νίκη μέσω εκτεταμένης νοθείας. Το FBI κατέσχεσε το κινητό τηλέφωνό του τον Αύγουστο.

 

Ωστόσο σήμερα ο Πέρι είπε στην εκπομπή «This Week» του τηλεοπτικού δικτύου ABC News ότι δεν πιστεύει πως θα συνιστούσε σύγκρουση συμφερόντων η συμμετοχή του σε μια Επιτροπή που θα ερευνούσε το FBI. «Κατηγορούμαι καθημερινά για όλων των ειδών τα πράγματα, όπως και κάθε μέλος που υπηρετεί τα κοινά. Αλλά αυτό δεν με σταματάει από το να κάνω τη δουλειά μου. Είναι καθήκον μας. Και είναι καθήκον μου», είπε.

 

Ο βουλευτής Τζιμ Τζόρνταν και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι που πλέον ελέγχουν τη Βουλή έχουν δηλώσει ότι σκοπεύουν να συγκροτήσουν μια ειδική επιτροπή που θα διερευνήσει την αποκαλούμενη «μετατροπή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε όπλο». Η συγκρότηση της Επιτροπής αυτής είναι μία από τις πολλές παραχωρήσεις που έκανε ο Κέβιν Μακάρθι στο πλαίσιο της συμφωνίας του με του «τραμπικούς αντάρτες» για να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής. Ένας από αυτούς ήταν και ο Πέρι.

 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, που έχει σε εξέλιξη δύο έρευνες σε βάρος του Τραμπ –η μία αφορά τις ενέργειές του μετά τις εκλογές του 2020 και η άλλη τα απόρρητα έγγραφα που πήρε μαζί του όταν αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο το 2021– θα είναι ο στόχος αυτής της νέας έρευνας της Βουλής. Τις δύο έρευνες που αφορούν τον Τραμπ επιβλέπει ο ανεξάρτητος Τζακ Σμιθ, εισαγγελέας σε υποθέσεις εγκλημάτων πολέμου. Τον διόρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ τον Νοέμβριο.

 

Ο Τραμπ κατηγορούσε, χωρίς αποδείξεις, το FBI ότι ξεκίνησε τις έρευνες ως πολιτικά αντίποινα σε βάρος του. Στις μία από τις έρευνες εμπλέκεται ο Πέρι, ο οποίος θεωρείται πρόσωπο ενδιαφέροντος επειδή σύστησε στον Τραμπ τον Τζέφρι Κλαρκ, πρώην στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο Κλαρκ επιδίωκε να διοριστεί προσωρινός υπουργός Δικαιοσύνης ώστε να ξεκινήσει μια έρευνα για εκλογική απάτη, όμως τελικά ο Τραμπ αποφάσισε να μην του δώσει αυτή τη θέση. Το κινητό τηλέφωνο του Κλαρκ επίσης κατασχέθηκε από ομοσπονδιακούς πράκτορες το περασμένο καλοκαίρι.

 

Ο δικηγόρος του Πέρι έχει δηλώσει ότι ο πελάτης του δεν είναι στόχος της έρευνας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

 

Η Επιτροπή της Βουλής που ερεύνησε (όταν οι Δημοκρατικοί είχαν τον έλεγχο του Σώματος) την εισβολή της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο ανέφερε ότι ο Πέρι και ορισμένοι άλλοι Ρεπουμπλικάνοι αργότερα ζήτησαν από τον Λευκό Οίκο να τους απονείμει χάρη για τις προσπάθειές τους να ανατρέψουν το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020. Ο Πέρι πάντως αρνείται ότι ζήτησε κάτι τέτοιο.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 26 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα