ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 4:08:05μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
07
Ιουλίου

ΗΠΑ: Στο αρχείο το σκάνδαλο με τα emails της Χίλαρι - Επιμένει ο Τραμπ

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Οι νέες εξελίξεις αφαιρούν μία «σκιά» από την προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον, η οποία συντηρούσε την αμφιβολία για την τελική πρόκρισή της στο προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών.

Η έρευνα σχετικά με τη χρήση ενός ιδιωτικού διαμετακομιστή από τη Χίλαρι Κλίντον όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με την υπουργό Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς.


Η Λιντς από την πλευρά της, δήλωσε ότι αποδέχτηκε τις συστάσεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών των ΗΠΑ (FBI) για τη μη άσκηση ποινικής δίωξης, με τους Ρεπουμπλικάνους να δηλώνουν ότι δε θ' αφήσουν την υπόθεση αυτή, να ξεχαστεί τόσο εύκολα.


«Έλαβα κι αποδέχομαι τις ομόφωνες συστάσεις τους, ενώ η λεπτομερειακή διάρκειας ενός έτους έρευνα τους κλείνει χωρίς την απαγγελία κατηγοριών στο ειδικό πλαίσιο της διεξαγωγής της», δήλωσε σε ανακοίνωσή της, η Λιντς.


Επιμένουν οι Ρεπουμπλικάνοι


Ο Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση στο Σινσινάτι κατηγόρησε την Κλίντον ότι δωροδόκησε την Λιντς, προκειμένου να μην ασκηθεί δίωξη εναντίον της. «Είπε ότι θα διορίσει και πάλι την υπουργό Δικαιοσύνης, ενώ η Λορέτα Λιντς έπρεπε ν' αποφασίσει για την αθωότητα ή την ενοχή της. Ειλικρινά επρόκειτο για μια γρήγορη απόφαση, ουάου», δήλωσε σαρκαστικά ο Τραμπ για να συμπληρώσει: «Παιδιά, πρόκειται για δωροδοκία».


«Η πρώην υπουργός των Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον παραβίασε το νόμο και είπε ψέματα γι' αυτό», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος Στιβ Σκάλισι, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, που είναι ο 3ος πιο σημαντικός σε επιρροή Ρεπουμπλικάνος, στο αναφερόμενο νομοθετικό σώμα.


Παράλληλα, υψηλόβαθμα στελέχη των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο ζητούν τη δημοσιοποίηση της έρευνας του FBI, αλλά κι ένα αντίγραφο της διάρκειας τριών ωρών κατάθεσης που έδωσε η Κλίντον στο FBI, το περασμένο Σάββατο (02/07).

Από την άλλη μεριά, οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τους Ρεπουμπλικάνους αμφισβητώντας τα πραγματικά κίνητρά τους, καταγγέλλοντας ότι ξοδεύονται τα χρήματα των φορολογουμένων σε μακρόχρονες έρευνες, που έχουν αποτύχει ν' αποκαλύψουν παράνομες ενέργειες.


«Οι Ρεπουμπλικάνοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση εξαιτίας του Τραμπ και για το λόγο αυτό θα εκμεταλλευτούν οτιδήποτε αποπροσανατολίζει τη δημόσια προσοχή», δήλωσε ο Χάρι Ρέιντ, ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία.


Από την πλευρά του, ο Γερουσιαστής Πάτρικ Λίχι, υψηλόβαθμο στέλεχος των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας, δήλωσε σε ανακοίνωσή του, μετά από την ανακοίνωση της Λιντς: «Η έρευνα αυτή έκλεισε κι έτσι πρέπει να τερματιστεί κάθε αναφορά στο ζήτημα αυτό».

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 143 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα