×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
09
Αυγούστου

Η απάντηση του Τραμπ στους Ρεπουμπλικανούς πρώην αξιωματούχους

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ χλεύασε τη Δευτέρα μια επιστολή που υπογράφουν πάνω από 50 πρώην αξιωματούχοι εθνικής ασφάλειας, επίσης Ρεπουμπλικανοί, οι οποίοι προειδοποιούν ότι ως πρόεδρος θα αποβεί "επικίνδυνος" για την Αμερική, αποκαλώντας τους "αποτυχημένη αφρόκρεμα της Ουάσιγκτον".

Μεταξύ των δριμύτατων κατηγοριών τους, οι συνυπογράφοντες είπαν, "Ο κ. Τραμπ στερείται του χαρακτήρα, των αξιών, και της εμπειρίας να γίνει πρόεδρος. Αποδυναμώνει το ηθικό κύρος των ΗΠΑ ως ηγέτιδας χώρας του ελεύθερου κόσμου. Φαίνεται να στερείται βασικών γνώσεων και πίστης που αφορούν το σύνταγμα των ΗΠΑ, τους αμερικανικούς νόμους και τους αμερικανικούς θεσμούς, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η ανεξιθρησκεία, η ελευθερία του τύπου, και η ανεξάρτητη δικαιοσύνη". Πρόσθεσαν, μεταξύ άλλων, ότι είναι "πεπεισμένοι ότι θα αποτελέσει επικίνδυνο πρόεδρο και θα θέσει σε κίνδυνο την εθνική πολιτική και την ευημερία της χώρας μας".

 

"Κανένας από εμάς δεν θα ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ", τονίζεται στη δήλωση, η οποία σημείωσε επίσης ότι μερικοί από τους υπογράφοντες έχουν αμφιβολίες και για την Δημοκρατική υποψήφια Χϊλαρι Κλίντον.

 

Στην απάντησή του, ο Τραμπ είπε ότι αυτοί που υπέγραψαν "είναι υπεύθυνοι για το ότι ο κόσμος έγινε τόσο επικίνδυνος".

 

"Αυτοί οι 'γνωρίζοντες', μαζί με τη Χίλαρι Κλίντον, είναι υπεύθυνοι γιατί πήραν καταστροφικές αποφάσεις της εισβολής του Ιράκ, γιατί επέτρεψαν Αμερικανούς να πεθάνουν στη Βεγγάζη, και γιατί επέτρεψαν την άνοδο της ISIS", είπε, αναφερόμενος στο Ισλαμικό Xαλιφάτο.

 


Πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 154 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)