×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
24
Νοεμβρίου

Η δισεκατομμυριούχος Μπέτσι Ντεβός υπουργός Παιδείας του Τραμπ

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

O Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε την Μπέτσι Ντεβός, συντηρητική, πάμπλουτη δωρήτρια των Ρεπουμπλικανών από το Μίσιγκαν και σθεναρή υπέρμαχο του δικαιώματος να αποφασίζει κανείς μεταξύ του δημοσίου σχολείου, του ιδιωτικού και της κατ' οίκον εκπαίδευσης, για να αναλάβει το υπουργείο Παιδείας. Μαζί με την Νίκι Χάλεϊ, μόνιμη αντιπρόσωπο στον ΟΗΕ, είναι οι πρώτες γυναίκες της επόμενης διακυβέρνησης -και αμφότερες είχαν επικρίνει προεκλογικά τον Τραμπ.

«Υπό την διοίκησή της θα μεταρρυθμίσουμε το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα και θα εξαλείψουμε την γραφειοκρατία που εμποδίζει την πρόοδο των παιδιών μας προκειμένου να μπορέσουμε να προσφέρουμε μία εκπαίδευση και μια επιλογή σχολείων υψηλού επιπέδου σε όλες τις οικογένειες» ανέφερε ο Τραμπ σε δελτίο Τύπου στο οποίο ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της 58χρονης.

 

Η υποψηφιότητα της Μπέτσι Ντεβός πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν την πλειοψηφία.

 

Παλαιότερα είχε επικρίνει τον Τραμπ, όμως η ίδια τώρα είπε ότι νοιώθει τιμή καθώς επιλέχθηκε «για να προσφέρει εκ νέου στην αμερικανική εκπαίδευση το μεγαλείο της», κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με το κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας του μεγιστάνα «Κάντε την Αμερική σπουδαία ξανά».

 

«Το κατεστημένο δεν είναι αποδεκτό στην εκπαίδευση» υπογράμμισε.

 

Η επιφανής Ρεπουμπλικανή παντρεύτηκε τον Ντικ Ντεβός, έναν εκ των κληρονόμων του Ρίτσαρντ Ντεβός, που διαθέτει την 88η κατά σειρά μεγαλύτερη περιουσία με βάση τον κατάλογο του Forbes του 2016, ύψους 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Το περιοδικό επισημαίνει ότι το ζεύγος Ντεβός προσφέρει κάθε χρόνο σημαντικές δωρεές σε χριστιανικές και συντηρητικές οργανώσεις όπως οι Focus on the Family, The American Enterprise Institute και το υπερσυντηρητικό Heritage Foundation.

 

Η Μπέτσι Ντεβός είναι αδελφή του Έρικ Πρινς, πρώην μέλους των ειδικών δυνάμεων που έκανε περιουσία ιδρύοντας την πρώην Blackwater, την εταιρεία μισθοφόρων που απασχόλησε την κοινή γνώμη κυρίως στον πόλεμο του Ιράκ.

 

 

Πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 263 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)