ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 - 9:50:08μ.μ.
06
Απριλίου

Η έρευνα των New York Times που έφερε σε δύσκολη θέση την Amazon

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Σε επιστολή του προς τους μετόχους της εταιρίας, ο ιδρυτής της Amazon.com, Τζεφ Μπέζος υπεραμύνθηκε της εταιρικής κουλτούρας του διαδικτυακού καταστήματος παγκόσμιας εμπορικής εμβέλειας,

μετά την κριτική που δέχθηκε από την εφημερίδα “The New York Times” την προηγούμενη χρονιά.

 

“Η βασική αιτία πίσω από τις εταιρικές κουλτούρες σήμερα, είναι το δικαίωμα της επιλογής. Κάποιος που του αρέσει ο εταιρικός ανταγωνισμός μπορεί να επιλέξει μία σχετική κουλτούρα και να είναι ευτυχισμένος μέσα σε αυτή. Κάποιος άλλος που του αρέσει η καινοτομία και η επιχειρηματική καινοτομία, μπορεί να επιλέξει μία άλλη κουλτούρα και να δραστηριοποιηθεί μέσα σε αυτή,” δήλωσε ο Μπέζος, τονίζοντας ότι η Amazon δεν υποστήριξε ποτέ ότι η προσέγγιση που ακολουθεί στο θέμα αυτό, είναι η σωστή.

 

Η Amazon βρέθηκε στο επίκεντρο ειδικής έρευνας, διάρκειας μηνών από τους Times στη διάρκεια της οποίας έγινε γνωστό ότι η εταιρία ακολουθεί ένα σκληρό εταιρικό πρωτόκολλο, με συνέπεια ν' απολύονται εργαζόμενοι που ελάμβαναν κακές αξιολογήσεις από τους συναδέλφους και τους προϊσταμένους τους.

 

Από την πλευρά της, η εταιρία υπεραμύνθηκε της πολιτικής της έναντι των αποτελεσμάτων της έρευνας, με τον υπεύθυνο Τύπου, Τζέι Κάρνεϊ, να απευθύνει επιστολή δημοσίως για ν' υπεραμυνθεί της πολιτικής της Amazon, δημοσιοποιώντας ακόμη και προσωπικά στοιχεία πρώην εργαζομένων που είχαν απολυθεί και συμμετείχαν στην έρευνα.

 

 

πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 158 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα