Εκτύπωση αυτής της σελίδας
21
Νοεμβρίου

Οι συμβουλές του Ομπάμα στους Δημοκρατικούς

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είπε χθες ότι δεν τον ανησυχεί που θα είναι ο τελευταίος πρόεδρος των δημοκρατικών για ένα διάστημα, σημειώνοντας ότι η δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον κέρδισε σε αριθμό ψήφων ενώ τα δικά του ποσοστά δημοτικότητας παραμένουν σε υψηλό επίπεδο.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι το Δημοκρατικό Κόμμα χρειάζεται να οργανωθεί καλύτερα και να μεταφέρει το μήνυμά του καλύτερα.

 

Σε άλλες του δηλώσεις σε συνέντευξη τύπου στη Λίμα, όπου παρακολούθησε τη σύνοδο κορυφής των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού στο τελευταίο του επίσημο ταξίδι ως πρόεδρος στο εξωτερικό, ο Ομπάμα προειδοποίησε ότι εάν η Αμερική δεν προχωρήσει στην επικύρωση της Υπερειρηνικής Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης (TPP), θα υπονομεύσει τη θέση της στην περιοχή.

 

Είπε επίσης ότι είχε ακούσει εκκλήσεις για μια λιγότερο απαιτητική εμπορική συμφωνία, η οποία ωστόσο θα αποκλείει αμερικανούς εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

 

Ο Ομπάμα εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του για την Νάνσι Πελόσι, επικεφαλής των δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στις μελλοντικές εσωτερικές εκλογές για την ανάδειξη του επικεφαλής του κόμματος στο σώμα, χαιρετίζοντάς την ως εντυπωσιακή ηγέτιδα.

 

Οι δημοκρατικοί χρειάζεται να πολεμήσουν για τις αξίες τους αλλά να δείξουν και προθυμία να συνεργαστούν με την εισερχόμενη κυβέρνηση του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε ο Ομπάμα.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 197 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)