×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
01
Ιουλίου

ΗΠΑ: Απορρίφθηκε μήνυση κατά του Φετουλάχ Γκιουλέν

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Δικαστής στις ΗΠΑ απέρριψε μήνυση που είχε υποβληθεί κατά μουσουλμάνου ιεροκήρυκα, ορκισμένου εχθρού του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα δικηγόρος ο οποίος εκπροσωπεί την Άγκυρα και είχε προσφύγει στην αμερικανική δικαιοσύνη.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν, άλλοτε στενός σύμμαχος του Ερντογάν, τον οποίο όμως σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτηρίζει «τρομοκράτη», φέρεται σύμφωνα με τη μήνυση να είχε δώσει διαταγή στους οπαδούς του θρησκευτικού κινήματός του, στην τουρκική αστυνομία και στο τουρκικό δικαστικό σώμα να προχωρήσουν σε συλλήψεις μελών ενός άλλου ισλαμικού κινήματος εν έτει 2009.

 

Ο Γκιουλέν ζει αυτοεξόριστος στο Σέιλορσμπεργκ, στην Πενσιλβάνια. Το δικαστήριο της κοντινής πόλης Σκράντον έκρινε ότι η προσφυγή εναντίον του Γκιουλέν για αδικήματα τα οποία φέρεται να έχει διαπράξει στην Τουρκία δεν μπορεί να εκδικαστεί στις ΗΠΑ, ανέφερε ο Ρόμπερτ Άμστερνταμ, δικηγόρος μιας εταιρείας με έδρα τη Βρετανία, που εκπροσωπούσε τους καταγγέλλοντες.

 

«Προσπαθούσαμε να τον προσαγάγουμε ενώπιον ενός δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις πράξεις του στην Τουρκία», ανέφερε ο Άμστερνταμ στο Ρόιτερς. «Το δικαστήριο έκρινε ότι βάσει του νόμου (...) οι ΗΠΑ δεν έχουν δικαιοδοσία» για την υπόθεση, πρόσθεσε.

 

Πηγή προσκείμενη στο δικαστήριο του Σκράντον επιβεβαίωσε ότι η μήνυση, η οποία είχε κατατεθεί τον Δεκέμβριο, απορρίφθηκε.

 

Εκπρόσωπος του Γκιουλέν δεν προέβη σε κανένα σχόλιο.

 

 

Πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 224 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)