×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
16
Δεκεμβρίου

ΗΠΑ: Διασημότητες καλούν το Σώμα των Εκλεκτόρων να μην επικυρώσει την εκλογή Τραμπ

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Μια ομάδα διασημοτήτων με την επωνυμία Unite for America ένωσαν τις φωνές τους σ’ ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα με το οποίο καλούν τους Ρεπουμπλικανούς, που είναι μέλη του Σώματος των Εκλεκτόρων «να ψηφίσουν κατά συνείδηση», δηλαδή να μην επικυρώσουν την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στο ύπατο αξίωμα της χώρας.

Η ομάδα αυτή, που περιλαμβάνει τους ηθοποιούς Μάρτιν Σην, Ντέμπρα Μέσινγκ, Μπομπ Όντενκρικ και Μπ. Ντ. Γουόνγκ καλεί τους εκλέκτορες να επιλέξουν κάποιον άλλο στην ψηφοφορία της 19ης Δεκεμβρίου. Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ξεπεράσει τις 270 ψήφους, που είναι αναγκαίες για να γίνει πρόεδρος μετά την εξασφάλισαν 306 εκλεκτορικών ψήφων στις 8 Νοεμβρίου.


Αλλά οι προαναφερθέντες ηθοποιοί στο μήνυμά τους καλούν 37 εκλέκτορες να εμποδίσουν τον εκκεντρικό Ρεπουμπλικανό μεγιστάνα να παραλάβει τη σκυτάλη απ’ τον Μπαράκ Ομπάμα.

 

 

 


«Έχετε λόγω της θέσης την εξουσία και την ευκαιρία να γραφτείτε στα βιβλία ως Αμερικανοί ήρωες που άλλαξαν το ρου της ιστορίας», λένε.


Στην μάλλον απίθανη περίπτωση που ο Τραμπ δεν πάρει 270 ψήφους, τότε θα κριθεί να αποφασίσει τον Ιανουάριο η βουλή των αντιπροσώπων.


Μιμούμενος τον Πρόεδρο Μπάρτλετ, τον χαρακτήρα που ενσαρκώνει στο West Wing ο Μάρτιν Σην εξηγεί στην αρχή του βίντεο το σκοπό του Κολλεγίου των Εκλεκτόρων:


«όπως ξέρετε οι πατέρες του έθνους μας έφτιαξαν το Σώμα των Εκλεκτόρων για να προστατέψουν τον αμερικανικό λαό απ’ τον κίνδυνο ενός δημαγωγού και για να διασφαλίσουν ότι η προεδρία θα περάσει στα χέρια μόνον κάποιου που διαθέτει τα απαιτούμενα διαπιστευτήρια...»

 

Μέχρι στιγμής μόνον ένας Ρεπουμπλικανός εκλέκτορας έχει ανακοινώσει δημοσίως την πρόθεσή του να μην ψηφίσει Τραμπ τη Δευτέρα.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 232 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)