ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 - 5:58:57π.μ.

banner468x60

23
Νοεμβρίου

ΗΠΑ: H αμερικανική κυβέρνηση μηνύει πόλη του Νιου Τζέρσεϋ επειδή εμπόδισε την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Η αμερικανική κυβέρνηση κατέθεσε μήνυση εναντίον μιας πόλης στην ανατολική πολιτεία Νιού Τζέρσεϋ χθες, δηλώνοντας ότι έκανε διακρίσεις εναντίον των μουσουλμάνων όταν απέρριψε το σχέδιο μιας ισλαμικής ομάδας να χτίσει εκεί ένα τέμενος.

Σύμφωνα με τον φάκελλο της μήνυσης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Νούορκ, Νιού Τζέρσεϋ, οι αξιωματούχοι του συνοικισμού Μπερνάρντς έθεσαν επίτηδες τόσο αυστηρά κριτήρια αποδοχής που ήταν αδύνατο για την Ισλαμική Κοινότητα του Μπάσκιν Ριτζ να ανταποκριθεί, βάσει αντιθέσεων των κατοίκων στα σχέδια λόγω θρησκευτικής προκατάληψης.

 

«Οι λόγοι που εξέθεσε η Αρχή Σχεδιασμού για να απορρίψει την αίτηση για το οικόπεδο ήταν δικαιολογίες, και στην πραγματικότητα η Αρχή Σχεδιασμού απέρριψε την αίτηση βάσει προκατάληψης εναντίον των μουσουλμάνων», είπε το υπουργείο Δικαιοσύνης στον φάκελο της υπόθεσης.

 

Τον Μάρτιο, η Ισλαμική Κοινότητα, η οποία ενοικιάζει χώρο για προσευχή σε ένα κοινοτικό κέντρο, κατέθεσε τη δική της μήνυση εναντίον της πόλης μετά από μια τετραετή μάχη με την Αρχή. Η περίπτωσή της έχει προσελκύσει την υποστήριξη οργανώσεων πολιτικών δικαιωμάτων.


Και οι δύο μηνύσεις βασίζονται σε κρατικό νόμο που απαγορεύει την εισαγωγή κανονισμών περί χρήσης γης όταν εμποδίζουν αδικαιολόγητα το δικαίωμα ελεύθερης άσκησης της θρησκευτικής πίστης ενός ατόμου.

 

Η Κοινότητα αγόρασε ένα οικόπεδο 16 περίπου στρεμμάτων το 2011 και κατέθεσε τα σχέδια της για το τέμενος το 2012. Για τα επόμενα τρεισήμισι χρόνια, η Αρχή πραγματοποίησε 39 ακροαματικές συναντήσεις, πολύ περισσότερες από ό,τι για οποιοδήποτε άλλο σχέδιο, είπε το υπουργείο.

 

Ο αρχιτέκτονας του τεμένους αποσκοπούσε να κατασκευάσει ένα κτίριο το οποίο θα συμφωνεί ρχιτεκτονικά με τον περιβάλλοντα οικισμό, καταργώντας τον παραδοσιακό θόλο και αλλάζοντας τους μιναρέδες ώστε να μοιάζουν με μικρές καπνοδόχους, ανέφερε ο φάκελος της μήνυσης.

 

Όμως μερικοί κάτοικοι αντιτάχθηκαν κραυγαλέα στα σχέδια, είπε το υπουργείο Δικαιοσύνης στον φάκελλο. Το κουτί των επιστολών του τεμένους υπέστη βανδαλισμούς και το ακρώνυμο της Κοινότητας άλλαξε στο ακρώνυμο του Ισλαμικού Κράτους ενώ τα μέλη της Αρχής απαιτούσαν συνεχώς αλλαγές στα σχέδια, αντιμετωπίζοντας κάθε αλλαγή με νέα απαίτηση, είπε το υπουργείο, το οποίο τον Ιούλιο μήνυσε την πόλη Μπενσέιλεμ στην πολιτεία Πενσιλβάνια για την άρνησή της να δώσει άδεια σε σχέδια κατασκευής τεμένους.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 192 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα