ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 2:41:38μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
02
Ιουλίου

ΗΠΑ: Νεκρά δύο ανώτερα στελέχη του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Μοσούλη

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Αεροπορική επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κοντά στην Μοσούλη του Ιράκ την 25η Ιουνίου είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο «υφυπουργός Πολέμου» κι ακόμη ένας ανώτερος στρατιωτικός διοικητής της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Πίτερ Κουκ.

Ο Μπασίμ Μουχάμαντ Αχμαντ Σουλτάν αλ Μπατζαρί, «υφυπουργός Πολέμου του Χαλιφάτου», είχε διευθύνει την κατάληψη της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές το 2014, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Πενταγώνου.

 

Το άλλο ανώτερο στέλεχος του Χαλιφάτου το οποίο σκοτώθηκε ήταν ο Χάτιμ Ταλίμπ αλ Χαμντούνι, στρατιωτικός διοικητής των τζιχαντιστών στην Μοσούλη, πρόσθεσε ο Κουκ.

 

«Εξαλείφθηκαν δύο από τους πιο υψηλά ιστάμενους στρατιωτικούς ηγέτες του ΙΚΙΛ στο βόρειο Ιράκ», ανέφερε ο Κουκ, ο οποίος χρησιμοποίησε το ακρώνυμο της παλαιότερης ονομασίας του ΙΚ (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε).

 

«Οι θάνατοί τους, καθώς και άλλα πλήγματα εναντίον ηγετών του ΙΚΙΛ τον περασμένο μήνα, στερούν σε κρίσιμο βαθμό από την οργάνωση εμπειροπόλεμους ηγέτες στην Μοσούλη», πρόσθεσε.

 

 

Πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 147 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα