ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 3:38:53μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
18
Οκτωβρίου

ΗΠΑ: Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΥΠΕΞ πίεζε το FBI για να προστατεύσει την Κλίντον

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Νέα στοιχεία για τη δράση υψηλόβαθμου αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και τη Χίλαρι Κλίντον έρχονται στην επιφάνεια.

Σύμφωνα με αυτά ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος προσπάθησε να προστατεύσει τη Χίλαρι Κλίντον ασκώντας πιέσεις στο FBI προκειμένου ν' αποσυρθεί η εκτίμηση της υπηρεσίας ότι η χρησιμοποίηση ενός ιδιωτικού διαμετακομιστή ηλεκτρονικών μηνυμάτων από τη Χίλαρι Κλίντον, την περίοδο που υπηρετούσε στο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, εμπεριείχε τη διαχείριση εμπιστευτικών πληροφοριών.

 

Τα στοιχεία αυτά, προέρχονται από τη δημοσιοποίηση μαγνητοφωνημένων συνεντεύξεων με αξιωματούχους του FBI, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν χθες.

 

Η καταγγελία κατά του Πάτρικ Κένεντι, που είναι το πιο υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών, συμπεριλαμβάνεται στην τελευταία δημοσιοποίηση σειράς συνεντεύξεων από το FBI, αναφορικά με την έρευνα διάρκειας ενός έτους που πραγματοποίησε για την υπόθεση της Κλίντον.

 

Η στάση του FBI να αποφασίσει κατά του αποχαρακτηρισμού ως απορρήτου του περιεχομένου των ηλεκτρονικών μηνυμάτων ενίσχυσε τους ισχυρισμούς των Ρεπουμπλικάνων ότι αξιωματούχοι της διακυβέρνησης Ομπάμα, προσπάθησαν να προστατεύσουν τη Χίλαρι Κλίντον, προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών από την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον της.

 

Το FBI συνέστησε τη μη άσκηση δίωξης κατά της Κλίντον, τον Ιούλιο, ενώ υπερασπίστηκε την ακεραιότητα της έρευνας την οποία διεξήγαγε.

 

Από την πλευρά της, η Κλίντον έχει παραδεχτεί ότι ήταν λάθος η επιλογή της να χρησιμοποιήσει ιδιωτικό διαμετακομιστή που ήταν εγκατεστημένος στο σπίτι της στη διάρκεια της θητείας της στο αμερικανικό ΥΠΕΞ, από το 2009 έως το 2013.

 


Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 184 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα