Εκτύπωση αυτής της σελίδας
12
Ιουλίου

Καταγγελία Google: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξουσιοδοτεί 4,000 διαδικτυακές επιθέσεις κάθε μήνα

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Ένα ανώτατο στέλεχος της Google, που ανήκει στον όμιλο Alphabet, δήλωσε χθες (11/7) ότι η εταιρεία έχει αρχίσει να ενημερώνει τους πελάτες της ότι κάθε μήνα η αμερικανική κυβέρνηση εξουσιοδοτεί 4.000 επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Μιλώντας σε τεχνολογικό συνέδριο που διοργανώθηκε από το περιοδικό Fortune στην πόλη Άσπεν του Κολοράντο, η ανώτερη αντιπρόεδρος της Google Νταϊάν Γκριν ανέφερε τον αριθμό αυτό ενώ διαφήμιζε την υπεροχή της Google σε θέματα ασφάλειας.

 

Η Google, ηγετική εταιρεία σε υπηρεσίες αναζήτησης στο διαδίκτυο, η οποία αναπτύσσει το σύστημα Android για κινητά τηλέφωνα και προσφέρει υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και μια ευρεία κλίμακα από άλλες εφαρμογές για τους καταναλωτές, ήταν η πρώτη που άρχισε να ενημερώνει τους χρήστες ότι υπόκεινται σε κατασκοπεία από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Άλλες εταιρείες, όπως η Microsoft, έχουν αρχίσει να υιοθετούν την ίδια τακτική ειδοποίησης.

 

Σε άλλη στιγμή, η Google έχει αναφέρει ότι ανά μερικούς μήνες εκδίδει δεκάδες χιλιάδες προειδοποιήσεις, και ότι οι πελάτες της ανταποκρίνονται συχνά με την αναβάθμιση ασφάλειας των συσκευών τoυς.

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 198 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)