Εκτύπωση αυτής της σελίδας
17
Φεβρουαρίου

Λευκός Οίκος: «Βαθύτατα δυσαρεστημένος» από το Ισραήλ – Ο Μπάιντεν σκληραίνει την στάση του απέναντι στον Νετανιάχου

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Αφορμή η επέκταση των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη

 

Oι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν «δυσαρεστηθεί βαθύτατα» από την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να νομιμοποιήσει εννέα εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και να κατασκευάσει νέες κατοικίες στους υπάρχοντες εβραϊκούς οικισμούς, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν, η Καρίν Ζαν-Πιέρ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ετοιμάζεται να υιοθετήσει σκληρότερη γραμμή απέναντι στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται σθεναρά σε αυτά τα μονομερή μέτρα, που επιδεινώνουν τις εντάσεις, βλάπτουν την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών και υπονομεύουν τη γεωγραφική βιωσιμότητα της λύσης των δύο κρατών», δήλωσε.

 

Μια τέτοια δραστηριότητα «δημιουργεί τετελεσμένα επί του εδάφους που υπονομεύουν τη λύση των δύο κρατών» μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, υπογράμμισε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

 

«Είμαστε βαθύτατα δυσαρεστημένοι από την ανακοίνωση των Ισραηλινών ότι θα προχωρήσουν στην ανέγερση χιλιάδων εβραϊκών οικισμών και θα νομιμοποιήσουν αναδρομικά εννέα (εβραϊκούς) οικισμούς στη Δυτική Όχθη, οι οποίοι ήταν μέχρι τώρα παράνομοι βάσει του ισραηλινού δικαίου», είπε η Ζαν-Πιέρ.

 

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν κατέστησε σαφές σε πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή ότι «όλες πλευρές θα πρέπει να απόσχουν από ενέργειες που οξύνουν τις εντάσεις και μας απομακρύνουν περισσότερο από την ειρήνη».

 

«Η ανέγερση (εβραϊκών) οικισμών και η δραστηριότητα στην καρδιά της Δυτικής Όχθης, συμπεριλαμβανομένης της νομιμοποίησης οικισμών, δημιουργεί τετελεσμένα που υπονομεύουν μια λύση δύο κρατών», επεσήμανε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 35 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)