ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 8:22:32π.μ.
18
Νοεμβρίου

Με την Ιβάνκα παρούσα η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Τη «μεγάλη εμπιστοσύνη» του στον Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, ο πρώτος ξένος ηγέτης με τον οποίο ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε συνάντηση. Ο Άμπε εξέφρασε την πεποίθηση πως μπορούν οι δύο ηγέτες να χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης.

Ο Άμπε περιέγραψε την 90λεπτη συνάντηση στο Τραμπ Τάουερ της Νέας Υόρκης ως ειλικρινή και χαρακτήρισε την ατμόσφαιρα ζεστή. Παρόντες ήταν η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ Ιβάνκα και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ.

 

ΗΠΑ και Ιαπωνία έχουν υπάρξει σύμμαχοι από το τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου, όταν οι ΗΠΑ βοήθησαν την Ιαπωνία να ανοικοδομήσει την οικονομία της, σημειώνει το BBC.

 

Ωστόσο κάποιες θέσεις που είχε εκφράσει ο Τραμπ στην προεκλογική περίοδο είχαν προκαλέσει ανησυχία για το μέλλον των σχέσεων των δύο χωρών.

 

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο η συνάντηση κανονίστηκε όταν ο Άμπε τηλεφώνησε στον Τραμπ για να τον συγχαρεί, αναφέροντας πως θα περνούσε από τη Νέα Υόρκη μεταβαίνοντας στην Σύνοδο Ασίας- Ειρηνικού για το Εμπόριο, στο Περού.

 

«Είχαμε μια πολύ ειλικρινή συζήτηση για πολλή ώρα. Η ατμόσφαιρα ήταν θερμή», δήλωσε ο Άμπε μετά τη συνάντηση. «Πιστεύω πως χωρίς εμπιστοσύνη ανάμεσα στα δύο έθνη η συμμαχία δεν θα λειτουργούσε στο μέλλον και ως αποτέλεσμα της σημερινής συζήτησης είμαι πεπεισμένος πως ο κ. Τραμπ είναι ένας ηγέτης στον οποίο μπορώ να έχω πολλή εμπιστοσύνη».

 

Ο Ιάπωνας ηγέτης δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τη συνάντηση αλλά ανακοίνωσε πως συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά για συνομιλίες επί πολλών ζητημάτων.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 256 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα