ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 - 5:19:18π.μ.

banner468x60

21
Ιανουαρίου

Μίσιγκαν: Μολύνθηκε το νερό λόγω περικοπών - Η δήμαρχος επισκέφθηκε τον Ομπάμα

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Στο επίκεντρο του πρόσφατου υγειονομικού σκανδάλου στις ΗΠΑ βρίσκεται η πόλη Φλιντ στο Μίσιγκαν, μετά τη μόλυνση του νερού της εξαιτίας περικοπών στις δημόσιες δαπάνες.

Η δήμαρχος της πόλης Κάρεν Γουίβερ συναντήθηκε με τον Μπαράκ Ομπάμα, μια συνάντηση, που επέτρεψε στον πρόεδρο των ΗΠΑ να κατανοήσει καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο οι κάτοικοι της Φλιντ αντιμετωπίζουν την υγειονομική αυτή κρίση και «τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η πόλη, οι κάτοικοί της και οι επιχειρήσεις» της.

 

Ο Ομπάμα αναμένεται να μεταβεί σήμερα στο Ντιτρόιτ, στο βόρειο Μίσιγκαν, με στόχο να προβάλει την υγιή κατάσταση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά δεν θα επισκεφθεί το Φλιντ, το οποίο βρίσκεται 110 χλμ βορειότερα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Τζος Έρνεστ.

 

Παρά τις πιέσεις των ομοσπονδιακών αρχών και τις εξετάσεις που έγιναν σε παιδιά στο Φλιντ, τα οποία έφεραν σχεδόν τα διπλάσια επίπεδα μολύβδου στο αίμα τους, οι τοπικοί αξιωματούχοι περίμεναν μήνες προτού επέμβουν και το κόστος της επισκευής των υποδομών του δικτύου ύδρευσης της Φλιντ μπορεί να ανέλθει σε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.


Το 2011 ο κυβερνήτης Ρικ Σνάιντερ διόρισε έναν οικονομικό ελεγκτή για να αναλάβει τον έλεγχο των δημοσιονομικών της πόλης. Για να μειωθούν οι λειτουργικές του δαπάνες, ο δήμος άρχισε τρία χρόνια αργότερα να αντλεί νερό από ένα τοπικό ποτάμι παρά να το αγοράζει από το Ντιτρόιτ.

 

mesa nero

 

Λίγο μετά την αλλαγή αυτή, οι κάτοικοι του Φλιντ άρχισαν να διαμαρτύρονται για την ποιότητα του νερού, το οποίο ευθυνόταν σύμφωνα με τους ίδιους για την πρόκληση εμέτου, τριχόπτωση και δερματικά εξανθήματα. Έπειτα από μερικούς μήνες, οι δημοτικές αρχές εξέδωσαν πολλές προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους της πόλης στις οποίες τους συνέστηναν να βράζουν το νερό προτού το καταναλώσουν, έπειτα από τον εντοπισμό ενός επικίνδυνου βακτηρίου.

 

Η λύση που βρέθηκε για να αντιμετωπιστεί το βακτήριο αυτό αύξησε τα επίπεδα των ρύπων στο νερό.

 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι παλιές σωληνώσεις του δικτύου υδροδότησης της πόλης να αρχίσουν να απελευθερώνουν μόλυβδο.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 126 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα