ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021 - 10:48:31μ.μ.

banner468x60

12
Ιανουαρίου

Μόνιμη ναυτική αποστολή στη Μεσόγειο εξετάζουν οι ΗΠΑ

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών

εξετάζει το ενδεχόμενο ανάπτυξης μόνιμης αποστολής στη Μεσόγειο για να βοηθήσει τα ευρωπαϊκά κράτη με τη μεταναστευτική κρίση και για να αντιμετωπίσει την αυξημένη ναυτική παρουσία της Ρωσίας, είπε ανώτατος αξιωματικός του Ναυτικού στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Σπούτνικ.

 

«Αυτά που είναι μόνιμα διαθέσιμα για το εγγύς μέλλον είναι η συνεχής χρήση αυτών των τεσσάρων DDG (αντιτορπιλλικών) που έχουν βάση τη Ρότα (Ισπανίας), μια αύξηση σ' αυτή την περιφερόμενη παρουσία, και τότε τη μακροπρόθεσμη πιθανότητα συγκεκριμένων αποστολών στη Μεσόγειο», είπε ο αξιωματικός.

 

Σε ερώτηση αν μια τέτοια αποστολή σχετίζονταν με αμερικανικές ανησυχίες για τη Ρωσία, απάντησε: «Θα μπορούσατε να πείτε ότι είναι λόγω του μεταναστευτικού θέματος και της επιβάρυνσης που έχει επιβάλλει αυτό σε ναυτικές δυνάμεις ευρωπαϊκών χωρών, επίσης ασφαλώς και λόγω της αυξημένης παρουσίας και ικανότητας του ρωσικού ναυτικού».

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 133 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα