ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 10:14:12π.μ.
05
Μαΐου

Μόνος τερματίζει την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ο Ντόναλντ Τραμπ

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Ο κυβερνήτης του Οχάιο Τζον Κάσιτς παραιτήθηκε από την κούρσα για τη διεκδίκηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων αφήνοντας μοναδικό διεκδικητή τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Καθώς αναστέλλω σήμερα την προεκλογική καμπάνια μου έχω την πίστη, τη βαθιά πίστη πως ο Κύριος θα μου δείξει τον δρόμο να πάω μπροστά», δήλωσε στους υποστηρικτές του στο Columbus.

Ο Κάσιτς είχε κερδίσει μόνο την πολιτεία που είναι και πατρίδα του αλλά ήλπιζε να δώσει ρεύμα στην υποψηφιότητά του στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων τον Ιούλιο.


Ο Τραμπ βρίσκεται πια μια ανάσα από την ανάδειξή του ως προεδρικού υποψηφίου και πιθανότερος αντίπαλός του από την πλευρά των Δημοκρατικών φαίνεται να είναι η Χίλαρι Κλίντον- η οποία ωστόσο έχασε την πολιτεία της Ιντιάνα από τον Μπέρνι Σάντερς.


Η καμπάνια του Τραμπ έχει σημαδευτεί από αμφιλεγόμενες δηλώσεις και ρατσιστικά σχόλια και αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι δήλωναν χθες, σύμφωνα με το BBC, πως δεν θα τον στηρίξουν. Ορισμένοι μάλιστα ξεκαθάρισαν πως προτιμούν να ψηφίσουν τη Χίλαρι Κλίντον.


Ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ αποχώρησε από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων την Τρίτη μετά τη βαριά ήττα του από τον Τραμπ στην Ιντιάνα.


Είναι πλέον βέβαιο πως ο Τραμπ θα εξασφαλίσει τους 1237 εκλέκτορες που απαιτούνται για να αναδειχθεί υποψήφιος πριν το συνέδριο του Ιουλίου.


Ωστόσο οι Ρεπουμπλικάνοι είναι διχασμένοι ως προς το αν θα τον στηρίξουν. «Αν κατεβάσουμε τον Τραμπ, θα καταστραφούμε και θα μας αξίζει η καταστροφή αυτή», δήλωσε η γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνα Lindsay Graham.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 128 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα