Εκτύπωση αυτής της σελίδας
22
Μαΐου

Ν. Τραμπ: Προς τον επόμενο σταθμό του ο Αμερικανός Πρόεδρος το Ισραήλ

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Παραμένοντας δύο ημέρες στη Σαουδική Αραβία, ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει στον επόμενο σταθμό της περιοδείας του και επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα το Ισραήλ.

Εκεί, ο Αμερικανός πρόεδρος θα επιχειρήσει την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων με επισκέψεις του σε Ιερουσαλήμ και Δυτική Οχθη.

 

Οπως αναφέρει το Reuters, ο Τραμπ θα συναντηθεί ξεχωριστά με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και θα επισκεφτεί ιερούς τόπους. Τη Δευτέρα, θα προσευχηθεί στο Δυτικό Τείχος και θα επισκεφτεί και την εκκλησία του Πανάγιου Τάφου.

 

Το δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο Τραμπ έχει υποσχεθεί να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της ειρήνης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, ωστόσο, δεν έδωσε σημάδια σχετικά με το πώς θα μπορούσε να αναβιώσει τις διαπραγματεύσεις.

 

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όταν και συναντήθηκε με τον Αμπάς ο Τραμπ έδειξε να μην επιμένει σε λύση στη βάση δύο κρατών, μια μακροχρόνια στάση των ΗΠΑ, δυσαρεστώντας ορισμένους Παλαιστίνιους.

 

Ο Τραμπ επέλεξε την άμεση μετακίνηση της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, μια πολύχρονη απαίτηση του Ισραήλ. Ο Αμερικανός πρόεδρος, ωστόσο, δεν αναμένεται να ανακοινώσει αυτή την κίνηση στο ταξίδι του.

 

«Εχουμε καλές συζητήσεις με όλες τις μεριές και εφ΄ όσον βλέπουμε ότι συμβαίνει αυτό δεν σκοπεύουμε να κάνουμε οτιδήποτε για να ανατρέψουμε τις συζητήσεις», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος την περασμένη εβδομάδα.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 373 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)