ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 5:14:41μ.μ.
03
Σεπτεμβρίου

NASA: Ακυρώθηκε και η δεύτερη προσπάθεια για την αποστολή του «Artemis I» προς τη Σελήνη

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Στον πύραυλο εντοπίστηκε άλλη μια επικίνδυνη διαρροή υδρογόνου όπως την πρώτη φορά

 

Νέα, επικίνδυνη διαρροή εντοπίστηκε στον πύραυλο της NASA, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί και η δεύτερη επιχείρηση για εκτόξευση της μη επανδρωμένης διαστημικής αποστολής «Artemis 1» .

 

Στον πύραυλο της NASA εντοπίστηκε άλλη μια επικίνδυνη διαρροή υδρογόνου, σύμφωνα με το AP, καθώς η ομάδα εκτόξευσης άρχισε να τον τροφοδοτεί με καύσιμα κατά τη διάρκεια δοκιμών, πριν επιβιβαστούν οι αστροναύτες.

 

Ο συναγερμός υπερπίεσης σήμανε και η επιχείρηση δεξαμενής σταμάτησε για λίγο, αλλά δεν σημειώθηκε ζημιά και η προσπάθεια συνεχίστηκε. Αλλά λίγα λεπτά αργότερα, το καύσιμο υδρογόνου άρχισε να διαρρέει από το τμήμα του κινητήρα στο κάτω μέρος του πυραύλου. Η NASA διέκοψε τη λειτουργία, ενώ οι μηχανικοί προσπαθούσαν να λύσουν το πρόβλημα στην τροφοδοσία. Τα ρολόγια αντίστροφης μέτρησης συνέχισαν να χτυπούν, βέβαια.

 

Το νέο τεχνικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε και έτσι, η NASA αποφάσισε να ακυρώει και τη δεύτερη προσπάθειά της για να πάει στη Σελήνη. Υπενθυμίζεται πως και η προσπάθεια της Δευτέρας σταμάτησε λόγω τεχνικών προβλημάτων στον κινητήρα και διαρροής καυσίμου.

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 38 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα