ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 7:34:26μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
03
Απριλίου

Νέο ξέσπασμα Τραμπ: Ας διαλυθεί και το ΝΑΤΟ

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, επικρατέστερος διεκδικητής του χρίσματος

των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι υποψήφιος του κόμματος τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, κατηγόρησε ξανά τους συμμάχους της χώρας του στο NATO ότι δεν συνεισφέρουν όσα τους αναλογούν, αψηφώντας την προτροπή του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να κατεβάσει τους τόνους της ρητορικής του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

 

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είπε κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσής του στην πόλη Ρασίν της πολιτείας Ουισκόνσιν ότι οι σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στον Οργανισμό του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού «δεν καταβάλλουν αυτό που τους αναλογεί» και έκρινε πως η διεθνής στρατιωτική συμμαχία των 28 κρατών έχει «περιπέσει σε αχρηστία».

 

«Είτε θα πληρώσουν, και για όσα οφείλουν από το παρελθόν, ή πρέπει να φύγουν. Κι αν αυτό διαλύσει το NATO, ας διαλυθεί το NATO», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

 

Ο Τραμπ έχει επικρίνει επανειλημμένα τους συμμάχους της χώρας του στο NATO τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι τόνοι ανεβαίνουν στον προεκλογικό διάλογο των Ρεπουμπλικάνων.

 

Ακόμη, ο Ντόναλντ Τραμπ έθεσε υπό αμφισβήτηση τη σχέση της χώρας του με τη Σαουδική Αραβία.


«Φροντίζουμε τη Σαουδική Αραβία. Κανένας δεν πρόκειται να ανακατευτεί στις υποθέσεις της Σαουδικής Αραβίας επειδή την προστατεύουμε», είπε σε μια στάση που έκανε στο Ουάσαου του Ουισκόνσιν. Αλλά «δεν μας πληρώνουν ένα δίκαιο αντίτιμο. Χάνουμε ένα σωρό λεφτά», πρόσθεσε.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αμφισβήτησε το εάν και κατά πόσον ο Τραμπ είναι κατάλληλος για την προεδρία, σχολιάζοντας το γεγονός πως ο επιχειρηματίας αρνείται να αποκλείσει τη χρήση πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη, ενώ σημείωσε πως θα πρόκρινε την απόκτηση πυρηνικών όπλων από την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

 

«Το πρόσωπο που έκανε αυτές τις δηλώσεις δεν ξέρει και πολλά για την εξωτερική πολιτική, την κορεατική χερσόνησο, ή τον κόσμο γενικά», είπε ο Ομπάμα και προειδοποίησε ότι η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί στενά τι λέγεται στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ.

 

«Έχω ξαναπεί ότι ο κόσμος προσέχει τις αμερικανικές εκλογές. Το τι κάνουμε είναι αληθινά σημαντικό για τον υπόλοιπο κόσμο», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

 

Τα σχόλια του Τραμπ σχετικά με το NATO προκάλεσαν αναστάτωση και στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα.


Μια κρίσιμη μάχη στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων θα δοθεί μεθαύριο Τρίτη στο Ουισκόνσιν. Ο 69χρονος Τραμπ υπολείπεται του πλησιέστερου αντιπάλου του, του γερουσιαστή Τεντ Κρουζ.

 

Εάν νικήσει ο Κρουζ, θα γίνει δυσκολότερο για τον Τραμπ να φθάσει τον μαγικό αριθμό των 1.237 εκλεκτόρων στο ρεπουμπλικανικό συνέδριο που θα του δώσουν το χρίσμα τον Ιούλιο. Στην περίπτωση των προκριματικών στο Ουισκόνσιν, ο νικητής θα πάρει και τους 42 εκλέκτορες.

 

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 158 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα