Εκτύπωση αυτής της σελίδας
18
Νοεμβρίου

Ο αντιστράτηγος Φλιν «εκλεκτός» του Τραμπ για τη θέση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ προσέφερε τη θέση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας στον αντιστράτηγο εν αποστρατεία Μάικλ Φλιν, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του γραφείου του Τραμπ χθες.

Ο Φλιν, ο οποίος συμβούλευε τον Τραμπ σε θέματα εθνικής ασφάλειας κατά την προεκλογική εκστρατεία του τότε υποψηφίου για την προεδρία, είναι πρώην διοικητής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας (DIA) των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Τα σημάδια που στέλνει το επιτελείο του Τραμπ προς την Αγκυρα δείχνουν να ανταποκρίνονται στις τουρκικές προσδοκίες. Στενοί συνεργάτες του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, όπως ο απόστρατος αντιστράτηγος Μάικλ Φλιν και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, έσπευσαν να πάρουν θέση υπέρ της Τουρκίας.

 

Ο απόστρατος αντιστράτηγος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Μάικλ Φλιν υποστηρίζει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Hill» ότι θα «πρέπει να αρχίσουμε να κατανοούμε ότι ο ρόλος της Τουρκίας είναι ιδιαίτερα ζωτικής σημασίας για τα αμερικανικά συμφέροντα καθώς και πηγή σταθερότητας στην περιοχή».

 

Μάλιστα έγραφε πως η στάση της κυβέρνησης Ομπάμα να κρατά αποστάσεις από την Άγκυρα δεν ήταν σοφή.

 

«Πρέπει να προσαρμόσουμε την εξωτερική μας πολιτική και να αναγνωρίσουμε ότι η Τουρκία αποτελεί προτεραιότητα. Πρέπει να δούμε τον κόσμο από την οπτική της Τουρκίας», έγραφε.

 

Ο αντιστράτηγος Μάικλ Φλιν, σύμβουλος του Τραμπ σε θέματα ασφαλείας και πιθανός επόμενος υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, δημοσίευσε άρθρο στην αμερικανική εφημερίδα «The Hill», με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου και τίτλο «Η σύμμαχός μας Τουρκία είναι σε κρίση και χρειάζεται τη στήριξή μας».

 

Μερικά από τα μέλη της ομάδας μετάβασης του νεοεκλεγέντος προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ μπορούν να αρχίσουν να συνεργάζονται με αξιωματούχους σε ορισμένες υπηρεσίες της κυβέρνησης, καθώς προετοιμάζουν την νέα κυβέρνηση να αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος.

 

«Η ομάδα του νεοεκλεγέντος προέδρου έχει τώρα ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε μια αρχική ομάδα διαπιστευμένων ατόμων να ξεκινήσει να λαμβάνει ενημερώσεις και άλλα υλικά από τις ομάδες μετάβασής μας σε επιλεγμένες υπηρεσίες, σε όλο το εύρος της κυβέρνησης», είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Μπράντι Χοφίν σε δήλωσή της.

 

Πρόσθεσε επίσης ότι «αναμένουμε να λάβουμε επιπλέον ονόματα για ένα ευρύτερο φάσμα υπηρεσιών από την ομάδα του νεοεκλεγέντος προέδρου καθώς συνεχίζει η εργασία της μετάβασης, και θα εξυπηρετήσουμε αυτές τις αιτήσεις σε κυλιόμενη βάση».

 

Στο μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε χθες μέσω του εκπροσώπου του Πίτερ Κουκ ότι η ομάδα μετάβασης του Τραμπ αναμένεται να λάβει την πρώτη ενημέρωσή της από το υπουργείο σήμερα, Παρασκευή.

 

Ο Κουκ είπε ότι η ομάδα του Τραμπ ήρθε σε επαφή με τον Πεντάγωνο «πριν από λίγο για να προγραμματίσει τις πρώτες ενημερώσεις».

 

«Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός (Ας) Κάρτερ, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε να υπάρξει μια ομαλή και αποτελεσματική μετάβαση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 234 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)