ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:52:50π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
26
Ιανουαρίου

Ο Ομπάμα απαγορεύει την απομόνωση ανηλίκων στη φυλακή

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα,

σε άρθρο που έγραψε για την εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ, ανακοίνωσε ότι καταργεί την φυλάκιση σε απομόνωση για ανήλικους στις ομοσπονδιακές φυλακές, αναφερόμενος στις αρνητικές ψυχολογικές επιπτώσεις που έχει.

 

Στο άρθρο του, ο Ομπάμα είπε επίσης ότι η απομόνωση στη φυλακή δεν θα χρησιμοποιηθεί πια ως τιμωρία για παραβάσεις χαμηλού βαθμού. Το πακέτο αλλαγών που εισαγάγει δήλωσε ότι θα περιλαμβάνει και μια επέκταση του προγράμματος βοήθειας για φυλακισμένους που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες και μια αύξηση του χρόνου που ξοδεύουν οι κρατούμενοι έξω από τα κελιά τους.

 

Οι αλλαγές είπε θα επηρεάσουν περίπου 10.000 ομοσπονδιακούς κρατούμενους και προήλθαν από μια εξέταση της πρακτικής των φυλακών που ζήτησε ο ίδιος από το υπουργείο Δικαιοσύνης πέρσι το καλοκαίρι.

 

Ο Ομπάμα αναφέρθηκε στην περίπτωση του Κάλιφ Μπράουντερ, ενός μαύρου εφήβου 16 χρονών, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2010 και έμεινε σχεδόν δύο χρόνια σε απομόνωση στη φυλακή της νήσου Ράικερ κοντά στην πόλη της Νέας Υόρκης. Ο νεαρός αποφυλακίστηκε το 2013 και αυτοκτόνησε δύο χρόνια μετά.

 

Η απομόνωση των κρατουμένων, τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος, χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από ό,τι χρειάζεται για άτομα όπως ο Κάλιφ, με σπαραχτικά αποτελέσματα - πράγμα για το οποίο η κυβέρνησή μου κάνει βήματα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό.

 

Ο Ομπάμα είπε ότι η έρευνα υποδηλώνει ότι η κράτηση σε απομόνωση έχει άμεση σχέση με την κατάθλιψη, την αποξένωση, την απόσυρση από τη ζωή, μια μειωμένη ικανότητα να συναναστρέφεται κανείς με τους άλλους και την πιθανότητα βίαιας συμπεριφοράς. Οι πολιτείες, είπε, που έχουν δουλέψει για να μειώσουν τη χρήση της απομόνωσης στις φυλακές έχουν δει το ποσοστό των επιθέσεων στο προσωπικό να μειώνεται και περισσότερους φυλακισμένους να ενδιαφέρονται για προγράμματα επιμόρφωσης.

 

Ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι αλλαγές που έχει διατάξει στον τρόπο μεταχείρησης των ομοσπονδιακών κρατουμένων θα αποτελέσουν πρότυπο για μεταρρυθμίσεις από πολιτειακά και τοπικά συστήματα φυλακών. Υπάρχουν μέχρι και 100.000 άτομα που κρατούνται υπό συνθήκες απομόνωσης σε αμερικανικές φυλακές - συμπεριλαμβανόμενων και ανηλίκων και ατόμων με ψυχικές ασθένειες, είπε ο Ομπάμα, ενώ μέχρι και 25.000 κρατούμενοι διανύουν την ποινή τους με μήνες ή ακόμα και χρόνια μόνοι τους σε ένα μικροσκοπικό κελλί, με μηδαμινή ανθρώπινη επαφή.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 152 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα